Iconische E.T.-robot geveild voor 2,6 miljoen dollar

In Hollywood is afgelopen weekend de enige overgebleven E.T.-robot geveild voor bijna 2,6 miljoen dollar of ongeveer 2,4 miljoen euro. Het item komt uit de film ‘E.T. the Extraterrestrial’ uit 1982. De geschatte prijs voor het item lag tussen 2 en 4 miljoen euro.

emke
Bron: cbsnews

De mechanische pop is een creatie van specialeffectsontwerper Carlo Rambaldi en kan met behulp van ongeveer 85 mechanische gewrichten bijna alles bewegen: van ogen tot nek en de iconische vinger die naar boven wijst wanneer hij zijn vriend Elliot vraagt om “naar huis te bellen”. Het item kreeg op de veiling dan ook het label ‘technisch meesterwerk’.

“Op de set werd E.T. bestuurd door 12 verschillende mensen”, vertelde dochter Daniela Rambaldi in een eerder interview. “Soms werd hij bestuurd van binnenuit… allemaal om hem zo écht mogelijk te maken. Papa sprak nooit over een pop, maar over een ‘mechanische acteur’.”

LEES OOK. ‘E.T.’ wordt 40: de filmklassieker over aliens die veel autobiografischer was dan je denkt

Het is niet bekend wie zich nu trotse eigenaar mag noemen van het zeldzame exemplaar. Wat wel is geweten, is dat de persoon er bijna 2,6 miljoen dollar voor heeft neergeteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER