© BFM

Ongevallen met vrachtwagens op Antwerpse Ring in havengebied zorgen voor stevige hinder

Door twee ongevallen met vrachtwagens op de Antwerpse Ring (R2) is het dinsdag lang aanschuiven in het havengebied. Het verkeer staat er muurvast. Intussen is het eerste ongeval afgehandeld, in de Tijsmanstunnel worden de betrokken vrachtwagens getakeld. Niemand raakte gewond.

jtp

Het eerste ongeval gebeurde iets voor 14.30 uur in de Tijsmanstunnel richting Nederland. Daar botsten drie vrachtwagens met elkaar in een kop-staartaanrijding op de rechterrijstrook. Een van de vrachtwagens moet getakeld worden.

In de staart van die file gebeurde een tweede ongeval, net voor de Liefkenshoektunnel. Ook daar ging het om een aanrijding met materiële schade tussen twee vrachtwagens. De weg was er een tijdlang volledig versperd, waardoor het verkeer ter plaatse over de af- en oprit moest.

Door de ongevallen is er de nodige hinder op de Antwerpse Ring (R2) in het havengebied. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer dat door de Kennedytunnel mag – ADR-transport is er verboden – om te rijden via de Antwerpse Ring en de A12. Ook daar is er echter de nodige verkeershinder door het slechte weer en de avondspits die stilaan op gang komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV