Man veroordeeld die homofobe beledigingen riep naar schrijfster Saskia de Coster in Antwerpen

In Antwerpen is een man uit Zoersel veroordeeld tot 6 maanden cel en 800 euro boete omdat hij in Antwerpen homofobe beledigingen had geroepen naar schrijfster Saskia de Coster. Die bezocht vorig jaar met haar zoontje de Najaarsfoor op de Dageraadplaats. Er ontstond een woordenwisseling, de man schold haar uit en kwam bedreigend dicht bij haar staan.

Een 51-jarige man uit Zoersel is veroordeeld tot 6 maanden cel en 800 euro boete omdat hij homofobe beledigingen had geroepen naar schrijfster Saskia de Coster. De feiten speelden zich vorig jaar af, op de Najaarsfoor op de Dageraadplaats in Antwerpen. 

Er onstond een woordenwisseling en de man had haar meermaals uitgescholden voor "vuil lesbowijf". Hij kwam zeer dicht bij de schrijfster staan en kwam erg bedreigend over. Haar zoontje ging uit angst wat verderop staan. Ze waren allebei erg aangedaan door het voorval en de Coster deed aangifte bij de politie.

Een getuige bevestigde bij de politie dat de beklaagde buiten zinnen was en hij had hem allerlei homofobe scheldwoorden horen roepen. De beklaagde gaf de beledigingen toe, maar zei dat de schrijfster hem ook had beledigd. 

Er werd een bemiddelingsprocedure opgestart maar die is vroegtijdig stopgezet omdat de man niet meer reageerde op de uitnodigingen. Hij daagde ook niet op in de rechtbank. Saskia de Coster krijgt ook 1.000 euro schadevergoeding.

Meest gelezen