Foto: Radio2

Rode Duivel Jan Vertonghen schenkt kerstcadeautjes aan patiëntjes UZA in Edegem

Rode Duivel Jan Vertonghen heeft met zijn gelijknamige Foundation kerstcadeautjes uitgedeeld aan de patiëntjes van het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum van het UZA. "Met een klein gebaar, kan je de kinderen een hart onder de riem steken", zegt de voetballer.

Rode Duivel en Anderlechtspeler Jan Vertonghen heeft vanmiddag kerscadeautjes uitgedeeld aan de patiëntjes van het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum van het UZA in Edegem. Daar zijn onder meer de materniteit en de afdeling kindergeneeskunde ondergebracht. De voetballer richtte de Jan Vertonghen Foundation op om gehospitaliseerde kinderen een leuk moment te bezorgen, zeker rond de kerstperiode. Hij werkt daarvoor samen met de A-Group, een managementsbureau voor voetballers en het Kinder-Kunst-Atelier LuKiArt. 

Zo'n gebaar doet geen wonderen maar kan wel helpen bij hun herstel, daar ben ik van overtuigd
Jan Vertonghen

"Ik probeer dit zoveel mogelijk te doen", zegt Vertonghen. "Nu ik weer in België woon, is het voor mij makkelijker om eens langs te gaan en de kinderen een hart onder de riem te steken. We zijn met de Rode Duivels in een geweldige bevoorrechte positie en het is fijn om op deze manier iets terug te doen. We kunnen met kleine dingen iemand blij maken en dat beseffen we niet altijd. Op een moment dat ik dat wel besefte, zo rond mijn honderdste interland, zijn we met de Foundation gestart. Als je in een ziekenhuis op de deur klopt en je merkt hoe gelukkig je die kindjes kan maken, doe je misschien geen wonderen maar zo'n gebaar kan wel helpen bij hun herstel, daar ben ik van overtuigd."

(Lees verder onder de foto.)

Foto: Radio 2

De zieke kinderen kregen een bal en een knuffelbeer en ze konden ook een partijtje tafelvoetbal spelen tegen Vertonghen. Die bracht met enkele jeugdspelers van A-Group ook een bezoek aan kinderen die niet uit hun kamer mogen. Ze kregen een speciaal kunstdoosje waar ze creatief mee aan de slag kunnen.  

Cas heeft diabetes en voetbalt zelf bij Wintam, waar Romelu Lukaku nog heeft gespeeld. Nu speelde hij een partijtje tafelvoetbal tegen Vertonghen. "Ik heb gewonnen met 4-2", vertelt Cas trots. "Zijn bezoek is wel een opsteker." Ook Brixton is onder de indruk. "Hij is een goede verdediger. Helaas hebben ze verloren op het WK." 

Meest gelezen