Jager die ervan verdacht wordt een man in een veld in Tongeren te hebben doodgeschoten, blijft in cel

Een jager van 48 uit Rijkevorsel blijft in de cel op verdenking van doodslag op een man van 31 uit Tessenderlo. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd. Het slachtoffer is vorig weekend dood in een veld gevonden in Rutten, in Tongeren. 

De raadkamer van Tongeren heeft vandaag beslist dat de jager uit Rijkevorsel aangehouden blijft.  De jager werd vorige week woensdag gearresteerd. Hij had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om iemand dood te schieten. De kogel zou voor een haas bestemd geweest zijn. 

De jager zou het dier na het schot nog rechtopstaand gezien hebben. Omdat hij dacht dat hij het dier niet had geraakt, was hij vertrokken, niet wetend dat hij een mens had geraakt die daar met zijn metaaldetector aan de slag was. Een bejaarde landbouwer heeft dan de volgende ochtend het slachtoffer dood teruggevonden. 

De verdachte blijft voorlopig nog in de cel, want er moeten nog bijkomende onderzoeken gebeuren zoals dat van de ballistisch deskundige. 

Blijkbaar had de jager de voorgeschreven jachtregels niet nageleefd: zo was hij nog aan het observeren toen het al donker was. En hij had zijn vuurwapen boven op een nachtkijker gemonteerd. 

De man is afkomstig van Tongeren, maar woont nu in de Antwerpse Kempen. 

Meest gelezen