Partijvoorzitters Sammy Mahdi (CD&V), Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Partijvoorzitters Sammy Mahdi (CD&V), Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld). © Photo News/Wannes Nimmegeers

RECONSTRUCTIE. Niet het Paleis, maar vooral enkele partijhoofdkwartieren hielden excuses aan Congo finaal tegen

Voerde het Paleis druk uit op de regering en de Congocommissie, opdat ons land zich toch maar niét zou excuseren voor de wandaden tijdens het koloniaal regime? Een kabinet geeft toe dat er inderdaad telefoon kwam van het Paleis, maar niet over die excuses. Het lijken vooral enkele partijvoorzitters die excuses finaal tegenhielden. “Nochtans had de MR een deel van de excuses zelf geschreven.”

98 reacties

  • Jan

    1 jaar geleden
    De modale Belg heeft hier niets mee te maken en draagt hierin geen enkele verantwoordelijkheid en moet zich bijgevolg niet verontschuldigen. In deze is enkel het Hof , een stelletje vooraanstaanden en een beperkte kring van hoofzakelijk rijke industriëlen verantwoordelijk. Herstelbetalingen van staatswege zijn fout.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Allé, Groen heeft de bevolking weeral fabeltjes wijs gemaakt. Dat is écht geen beleidspartij, als we even in gedachte nemen hoeveel hun onbezonnen kernuitstrap ons land nog gaat kosten.
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Er zijn teveel politieke partijen in België. En die hebben teveel macht en geld. Vivaldi houdt dit in stand door te weigeren de partijfotatiescte halveren. Ook omdat Open VLD heel goed weet dat ze al zeer veel gedecimeerd zijn en wellicht de kiesdrempel niet meer gaan halen. Hoe zou dat komen? Door het sinterklaasbeleid tvv zelfstandigen en vooral aan het buitenland?
  • jos duriau

    1 jaar geleden
    De liberalen moeten wel dwarsliggen om hun vriendjes te beschermen die zich schatrijk gemaakt hebben in Congo.
  • walther truyens

    1 jaar geleden
    Hoeveel miljarden heeft Congo ondertussen al gekregen ? hoeveel keer is de Croo en zijn voorgangers met een valiesje vol geld naar daar getrokken? Viola bereken dat eens , en doe eens een enquête hoeveel % van de mensen willen dat de overheid excuses geeft ? Het wordt stillaan tijd da met buitenlandse giften de tering naar de nering gezet wordt , als wij moeten verarmen om een ideologie dan moet de rest ook niet meer op geld hopen.