Andy Peelman mengt zich in politiedebat: "Politie is afvoerputje van maatschappij geworden"

ShowbitsAndy Peelman (39), zelf politieagent geweest, neemt het op voor zijn ex-collega’s. De politievakbonden drijven hun acties voor een hoger loon en meer respect op. Ook de komende dagen zijn er nog meerdere acties gepland. Jammer voor wie in een blokkade terechtkomt, maar Andy vraagt begrip. “De politie is het afvoerputje van de maatschappij geworden. Er moet dringend iets veranderen”, vertelt hij aan Senne in een nieuwe Showbits.

68 reacties

  • Franco Bolli

    1 jaar geleden
    Respect kom van twee kanten. Het is niet omdat je agent bent dat je, uiteraard ongestraft, respectloos tegen fe burger moet zijn.
  • bruno draulans

    1 jaar geleden
    Het begint al met de wet Lejeune. Afvoeren die handel. Iemand die doodstraf krijgt, zit 25 jaar-1/3=16.5 jaar. Een lachertje. De kleinere straffen worden dikwijls al niet meer uit gezeten in een gevangenis. Buitenlandse gevangenen afvoeren naar thuisland. Hier zitten ze in een hotel. Bij effectieve straffen heeft politie ook meer slagkracht. Nu zijn criminelen direct vrij wegens plaatsgebrek.
  • Wendy Evens

    1 jaar geleden
    En in dat afvoerputje liggen ook het onderwijs en de zorginstellingen... en wie heeft ons daar naar gebracht? De Croo en zijn poppenkast. Nog effe. 't Is bijna 2024!
  • Maurice Van der Leene

    1 jaar geleden
    Komaan zeg voor boetes uit te schrijven en te flitsen daarvoor moet je toch niet op je 60e op pensioen gaan zeker? dat is een jobke dat je gemakkelijk kunt vol houden tot je 80e
  • Tom Luyckx

    1 jaar geleden
    Voor respect betogen, ok. Maar voor meer loon? Dikwijls zijn het ongeschoolden die vlotjes boven de 2500 euro netto per maand hebben.