Archiefbeeld. Yulia Peresild, lid van het Internationaal Ruimtestation (ISS), die de complexe examentraining bijwoont in het Kosmonauten Trainingscentrum in Star City buiten Moskou.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Yulia Peresild, lid van het Internationaal Ruimtestation (ISS), die de complexe examentraining bijwoont in het Kosmonauten Trainingscentrum in Star City buiten Moskou. © AFP

Ook ‘Koude Oorlog’ in de ruimte: Rusland wil meer satellieten produceren om VS en China bij te benen

De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos zal tot 50 miljard roebel (6,7 miljard euro) lenen in 2023 om massaal veel satellieten te bouwen. Dat meldt de organisatie dinsdag. De Russen willen zo de achterstand op de Verenigde Staten en China inhalen.

5 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Militaire basissen uitbreiden in de Noordpool, een gaspijplijn naar China bouwen, meer satellieten in de lucht, betere productie van wapens ... dat is toch wel een zware agenda. Een belangrijk aantal IT-mensen hebben het land verlaten, plus hoge inflatie, om niet te spreken van de 'speciale operatie' in Oekraïene zelf.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Leren niets bij in het Kremlin. Een uitputtingsslag tijdens de koude oorlog deed de communistische Russische orde in elkaar storten. Deze nu in Oekraïne en een nieuwe wapenwedloop zal het restant van die oude federatie van Sovjet-Republieken in elkaar laten storten. Als hun economie nog geen 4% is van deze van de NAVO landen dan kan men beter die uitdaging niet aangaan.
  • Johan Aerts

    1 jaar geleden
    De wereld moet af van rusland ten voordelen van de mensheid.
  • johan vermeersch

    1 jaar geleden
    Met al de sancties tegen hen zijn ze verloren, willen is iets, aan de benodigde materialen geraken iets gans anders.
  • luc vanuytsel

    1 jaar geleden
    Ze kunnen nog geen soldaat een deftige jas geven! Tijd om dit land te herverdelen aan de vroegere volken en regios.