16-jarige jongen overleden nadat ruzie ontaardt in steekpartij

© BFM

Berchem -

Een 16-jarige jongen is woensdagmorgen neergestoken in Berchem. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Volgens de eerste vaststellingen had hij ruzie gekregen met enkele andere jongeren, waarna een van hen een mes trok.

vdaa, jtp

LEES OOK. Slachtoffer van steekpartij is 16-jarige Steven, mogelijk afrekening tussen drillrappers: “Verschrikkelijk nieuws”

Het incident vond plaats rond 7.30 uur. “Een minderjarige jongen werd benaderd door enkele andere jongeren in de Wapenstilstandlaan in Berchem”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Om een nog onduidelijke reden kregen de jongeren ruzie. Het slachtoffer zou het daarna op een lopen hebben gezet, maar zou zijn ingehaald door zijn achtervolgers en werd neergestoken.

De verdachten zijn nog niet gevat, met hoeveel ze waren is ook niet duidelijk. De politie heeft een perimeter ingesteld. Het gerechtelijk lab is ter plaatse voor sporenonderzoek. De federale politie heeft het onderzoek overgenomen en speurhonden worden ingezet om te zoeken naar voorwerpen die verband houden met de steekpartij. Er is ook een onderzoeksrechter gevorderd in het kader van het onderzoek naar moord. (Lees verder onder de foto)

©  bfm

In een haag in de Wapenstilstandlaan vonden speurders een weggegooide handschoen. Het is nog onduidelijk of het voorwerp iets met dit incident te maken heeft.

De politie is nog volop op zoek naar getuigen, maar die lijken er niet te zijn. De meeste buurtbewoners zeggen niets gezien te hebben. “Rond 7.30 uur hoorde ik wel tumult op straat”, zegt een bewoner. “Ik keek uit het raam wat er aan de hand was, maar het was nog donker op dat moment. Korte tijd later kwam de politie al massaal ter plaatse.”

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen