Joyce Van de Merlen met broer Benjamin. © Walter Saenen

Deurnese zaakvoerster doet mee aan Miss Wellness Beauty 2023: “Ik wil meer ‘ja’ zeggen in het leven”

Joyce Van de Merlen uit Deurne is een van de 23 finalistes die meedingen naar de kroon van Miss Wellness Beauty 2023. De kapster en schoonheidsspecialiste van opleiding heeft twee wellnesszaken, in Deurne en in het Oost-Vlaamse Wachtebeke, waar ze de klanten steevast trakteert op soep met groenten uit eigen tuin. Grote drijfveer is Benjamin, haar 41-jarige broer met het syndroom van Down.

Greg Van Roosbroeck

Haar klanten uit Brugge zijn maar wat blij dat ze sinds een jaar ook terechtkunnen in Joyce Beauty Secret Wachtebeke. Daarvoor kwamen ze helemaal van West-Vlaanderen naar de Alfons Schneiderlaan in Deurne-Noord gereden voor extensions, microblading of permanente make-up. Om maar drie behandelingen te noemen waarin zaakvoerster Joyce Van de Merlen (40) zich de voorbije jaren gespecialiseerd heeft.

Binnenstappen in een van de twee wellnesszaken van Joyce is een aparte ervaring. De Deurnese zorgt bijna dagelijks voor verse soep met ingrediënten die meestal uit haar eigen moestuin komen. “Ik ben iemand die elke ochtend uitkijkt naar wat mijn werkdag brengt”, zegt Joyce. “Maar ik hou er toch vooral van om de klanten een thuisgevoel te geven. Alles is mogelijk. Soms zeggen de mensen dat ik gerust een taverne zou kunnen openen.”

©  Walter Saenen

Wie ook geregeld binnenstapt is Benjamin, haar 41-jarige broer met het syndroom van Down. Dan zegt hij trots tegen iedereen die aanwezig is dat het wel degelijk zijn zus is die dat bruine haar van een blond kleurtje staat te voorzien. “Het is echt hartverwarmend”, vindt Joyce, die meegeeft dat Benjamin de reden geweest is om in de zomer van 2021 van haar bijberoep een hoofdberoep te maken. “Dan kan ik ‘m makkelijker opvangen.”

Benjamin, die ze haar grootste fan noemt, is ook de drijfveer achter haar deelname aan Miss Wellness Beauty 2023, een missverkiezing voor wie werkt in de beauty- en wellnesssector. Na een voorselectie van meer dan negentig dames blijven nu 23 finalisten over. Met dus ook Joyce die op haar 40ste een gooi doet naar winst, en niet zonder dat Benjamin het traject van begin tot eind meemaakt. Zo moest en zou hij ook op de foto’s staan voor deze krant. Het werd één spannend avontuur.

“Toen ik eerder dit jaar 40 werd, heb ik me voorgenomen om meer ‘ja’ te zeggen in het leven”, zegt Joyce, die ook mag rekenen op de support van de Antwerpse juriste en Miss Belgian Beauty 2008 Nele Somers. “Ik ben meteen lessen beginnen te volgen om te kunnen skiën en ik heb me ingeschreven voor Miss Wellness Beauty. Ik had nooit gedacht dat ik bij de laatste 23 deelnemers zou zijn, maar nu geloof ik erin: 40 gaat mijn jaar worden.”

Dit jaar won de 20-jarige Pauline Beyens uit Berlaar Miss Wellness Beauty na een spannende finale in de Waagnatie in Antwerpen. In 2023 vindt het evenement plaats in het centrum van Antwerpen, in het majestueuze Hiltonhotel op de Groenplaats. Afspraak op 29 april. Met Benjamin op de eerste rij als fan nummer één.

© Walter Saenen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER