Direct naar artikelinhoud
NieuwsPolitiek

MR struikelt niet langer over hervorming auteursrecht: ‘Geen enkele sector uitgesloten’

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.Beeld BELGA

Meerderheidspartij MR lijkt niet langer te struikelen over de hervorming van het auteursrecht in de programmawet. Eerder deze week was er in de commissie Financiën nog een onthouding en tegenstem van MR-fractieleden bij de stemming van die wet.

Tijdens de bespreking van de wettekst in de Kamer woensdag kregen de Franstalige liberalen van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) te horen dat er geen “restrictieve interpretatie” in de memorie van toelichting staat, wat er voor hen op neerkomt dat er geen enkele sector van het regime wordt uitgesloten.

Twitter bericht wordt geladen...

Eerder deze week onthield MR-fractieleider Benoît Piedboeuf zich in de commissie Financiën bij de stemming over de programmawet, terwijl zijn fractiegenote Marie-Christine Marghem tegenstemde. Zonder de steun van de MR kan die programmawet niet worden goedgekeurd, en die is noodzakelijk om de begroting te kunnen uitvoeren.

Het struikelblok was de hervorming van het auteursrecht. De MR wil voorkomen dat de IT-sector uit de boot valt. Tijdens het debat bevestigde minister Van Peteghem dat er geen restrictieve interpretatie in de memorie van toelichting van de memorie van toelichting bij het wetsontwerp staat. Dat lijkt voor de MR te volstaan.

Maxime Prévot (Les Engagés) was niet onder de indruk van die redenering. Voor hem gaat het louter om een vals voorwendsel om geen gezichtsverlies te lijden.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez onderschrijft alvast de redenering van Piedboeuf. “Vincent Van Peteghem heeft bevestigd dat geen enkele sector van auteursrechten wordt uitgesloten en dat het ontwerp geen restrictieve interpretatie bevat. We verwijzen dus naar het gemeen en Europees recht zoals geïnterpreteerd door het hof van justitie. IT hoort erbij! Woord gehouden!”, schrijft hij op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...