Tomorrowland keert terug naar Brazilië in najaar 2023

Tomorrowland keert na 7 jaar afwezigheid terug naar Brazilië. Van 12 tot 14 oktober 2023 zal het dancefestival er opnieuw neerstrijken in de stad Itu, in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. In 2015 en 2016 vonden daar ook al edities van het dancefestival plaats

De eerste twee edities van Tomorrowland Brasil in 2015 en 2016 vonden ook plaats in Parque Maeda in Itu, met meer dan 150.000 danceliefhebbers van meer dan 60 verschillende nationaliteiten. 

In 2017 volgde er geen Braziliaanse editie meer van Tomorrowland. Het aangekondigde  festivalweekend in São Paulo werd toen opgeschort omdat er problemen waren met de buitenlandse partner die Tomorrowland mee organiseerde. Ook de jaren erna keerde het dance-event niet meer terug naar Zuid-Amerika, tot nu dus. "Vanuit Brazilië komt er nog altijd veel liefde en appreciatie voor het festival, dus we keren in de nabije toekomst graag terug naar daar", zei Debby Wilmsen in 2016 al. 

"We zijn er trots op dit wereldberoemde festival te mogen ontvangen in Itu, een historische toeristische stad", zet Guilherme Gazzola, de burgemeester van Itu. "Het festival gaat over meer dan muziek alleen en zal belangrijke verbeteringen voor de regio met zich meebrengen." 

De Braziliaanse dj Alok omschrijft Tomorrowland als een van de meest opmerkelijke festivals van elektronische muziek in de hele wereld. "Ik kan niet eens beginnen te beschrijven hoeveel het festival heeft bijgedragen aan mijn carrière. Het is een magische en unieke ervaring, zowel voor mezelf als voor de festivalgangers." Dj Alok stond twee keer op Tomorrowland Brasil en ook al verschillende keren op Tomorrowland Belgium. 

BEKIJK - Zo kondigde Tomorrowland de terugkeer naar Brazilië aan:

Meest gelezen