Waarom is het bezoek van Zelensky zo belangrijk voor Oekraïne? VS-correspondent Greet De Keyser geeft uitleg

Volodymyr Zelensky is momenteel onderweg naar Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden. Volgens onze Amerika-correspondent Greet De Keyser is de trip een duidelijke boodschap aan Poetin: “Biden wil heel duidelijk maken dat de steun aan Oekraïne zal blijven, en zelfs groeien als de oorlog niet stopt.”

17 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Carmen De Gussem :u vindt dus dat een soeverein land elders dan ook maar binnengevallen kan worden ? Of alleen maar Oekraiëne omdat het minstens drie uur vliegen van België is ? De VS SCHENKEN en SCHONKEN tot nu toe 100 miljard euro aan Oekraïene. De E.U. maakt er van haar hulp aan Oekraïene een lening van. De enigen die bloeden voor behoud van onze vrije levensstijl zijn de Oekraieners. Die bloeden letterlijk.
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Wie wordt het grootste slachtoffer van dit bezoek? Rusland en de EU. Zowel Zelinsky als Biden ijveren voor een uitputtingsslag waarin de EU ook van de brokken zal delen. En hoe je het ook draait en keert, dat Russisch gas zullen wij uiteindelijk nodig hebben. Het gas van Quatar kreeg al een andere bestemming.
  • Kelly Verlinden

    1 jaar geleden
    Prachtig dat er nog een land is als Amerika dat opkomt tegen een autoritaire dictator zoals Poetin. Dank u Oekraïne om Europa te beschermen. Zonder hun opoffering en moed was Europa nu de lakei van Rusland. Dankzij Oekraïne en het verzet is er momenteel nog een Europa.
  • Kelly VdBurg-de Vos

    1 jaar geleden
    Idd Luc Bouten, en dat is net de bedoeling van Poetin, om zo de VS en Europa uit elkaar te zetten, zo dom is ie.
  • Johan Verbiest

    1 jaar geleden
    Amerika heeft er alle belang bij dat deze oorlog blijft duren,ze verzwakken Rusland met vuile wapens en hopen geld..Ze vergeten één ding dat ze de situatie voor Europa verergeren..wat als Poetin nucleaire wapens gaat inzetten...Dan is het over en out voor Europa..