Radio2

Bassie de hond die woonwijk in Kortrijk terroriseert, moet naar dierenasiel: "We willen hem geen spuitje geven"

In Kortrijk moet Bassie, één van de twee jachthonden die in een woonwijk de kippen en cavia's van de inwoners doodbijt naar het dierenasiel. Al maanden terroriseren de jachthonden de wijk. Dinsdagnamiddag viel Bassie opnieuw twee kippen aan. 

Bassie en Adriaan, de twee Hongaarse jachthonden zijn berucht in de woonwijk Pius X in Kortrijk. Al meer dan een jaar ontsnappen ze uit het huis van hun baasjes in de Van Dycklaan en bijten ze de huisdieren, vooral kippen, van de buurtbewoners dood. Begin december waren ook tien cavia's het slachtoffer. 

Bijtwonden

De politie startte een onderzoek. Maar dinsdagmiddag kon Bassie opnieuw ontsnappen. Hij viel twee kippen aan in de tuin van Anette Defoort: “Ik kwam thuis en zag één van de twee honden drijfnat van de regen aan mijn vijver staan, terwijl hij zijn mond aan het aflikken was. "Het is gebeurd", dacht ik, hij heeft mijn kippen opgegeten. Meteen belde ik de politie en die hebben de hond meegenomen in een politiecombi. Mijn kippen leven gelukkig nog. Eén kip heeft duidelijke bijtwonden, de andere komt niet meer uit het kippenhok. Ook een jong katje dat ik hier hield, moet geschrokken zijn, want ik heb het niet meer teruggezien.”

Een nieuwe thuis

Gisterenavond is Bassie overgebracht naar het dierenasiel in Zwevegem. "We beseffen dat het zo niet meer kan. Bassie is een heel lieve hond, maar heeft nu eenmaal een stout kantje", vertelt zijn baasje Roselyne duidelijk geëmotioneerd. "Ik wil niet dat hij een spuitje krijgt, dus zoeken we nu een nieuwe thuis voor hem, eventueel bij vrienden." 

Hond Adriaan houden de baasjes nu beter in de gaten: "Want als hij weer wegloopt, dan zullen we ook voor hem naar een oplossing moeten zoeken."

Meest gelezen