De 34-jarige man verscheen aangehouden voor de correctionele rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Dertiger chanteert vrouw en stuurt haar dochters naaktfoto’s van hun mama: “Walgelijk wat hij mijn moeder aandeed”

Turnhout, Kapellen -

Een 34-jarige man uit Kapellen riskeert vier jaar cel voor het jarenlang bedreigen, verkrachten en afpersen van zijn vriendin in Turnhout. Omdat de vrouw op den duur weigerde de man nog geld te geven, stuurde hij naaktfoto’s van haar door aan haar twee tienerdochters. “Een dochter moet zulke beelden helemaal niet zien. Het is walgelijk wat hij mijn moeder heeft aangedaan”, getuigde een van de dochters in de rechtbank in Turnhout.

Bart Van den Langenbergh

K.S. (34), een getrouwde man van Iraakse afkomst uit Kapellen, knoopte in 2018 na een ontmoeting in een danscafé in Turnhout een relatie aan met een Kempense vrouw. Aanvankelijk gaf de vrouw S. af en toe onderdak, eten en ze stopte hem geld toe, onder meer voor een advocaat. Maar volgens de vrouw wilde de man steeds meer en begon hij haar te bedreigen, af te persen en zelfs te verkrachten als ze niet luisterde. “Ze was alleen goed voor haar geld en voor seksuele betrekkingen. Ze moest geld geven om zijn drugsverslaving mee te betalen”, schetste meester Laura Coeckelberghs namens het slachtoffer. “Uiteindelijk raakte haar geld zelf op en kon ze nog maar moeilijk voor haar eigen dochters zorgen. Toen ze haar moed bijeenraapte om de relatie te beëindigen, dreigde hij ermee om naaktbeelden te verspreiden. Uiteindelijk verspreidde hij ook die beelden effectief naar haar dochters. Volledig fysiek en mentaal op stapte ze in september van dit jaar naar de politie. Ze had schrik dat de beelden openbaar zouden gemaakt worden en dat haar leven helemaal verwoest zou worden. Het is ook verontrustend dat hij die beelden nog altijd heeft.”

De vrouw vroeg een morele schadevergoeding van 10.000 euro en haar dochters eisten telkens 2.500 euro.

Seksuele poses

Het Openbaar Ministerie sprak woensdag van ernstige en laffe feiten en vorderde een effectieve celstraf van vier jaar voor K.S. De man zit sinds september in voorhechtenis en is al vier keer eerder veroordeeld, onder meer voor het toebrengen van slagen en verwondingen, diefstal met geweld en voor poging tot doodslag. “De vrouw werd gewoonweg afgeperst tot hij kreeg wat hij wilde. Zo stuurde hij berichten als ‘Bel me nu terug of anders hang je’”, zei substituut Hanne Hendrickx. “Ze wist dat hij naaktfoto’s had gemaakt en zag geen andere uitweg dan mee te gaan tot ze zelf financieel op de grond zat. Voor een 19-jarige dochter is het enorm shockerend om haar moeder in allerlei seksuele poses te zien. De man handelde puur uit eigenbelang en winstbejag. De rest interesseerde hem geen snars.”

Geen bewijzen

De man ontkende op zijn beurt de tenlasteleggingen. Zijn advocaten vroegen de vrijspraak. “Nadat ze elkaar hadden ontmoet, is er een toxische relatie ontstaan. Niet alleen hijzelf, maar ook de vrouw gebruikte cannabis. Mijn cliënt is nog altijd getrouwd”, vertelde meester Wendy Bosschaerts. “Er is ook geen enkel bewijs dat hij die verkrachtingen heeft gepleegd.”

De meerderjarige dochters van de vrouw lazen op het einde van de zitting zelf nog een duidelijke boodschap voor. “Hij stuurde me ook berichten via sociale media en viel me lastig”, zei een van hen. “Na het zien van die beelden van mijn moeder kan ik niet beschrijven hoe ik me voel. Een dochter moet zulke beelden helemaal niet zien. Het is walgelijk wat hij mijn moeder heeft aangedaan.”

De rechtbank velt een vonnis op 11 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER