© BFM,ATV

Twee verdachten uit Aalst opgepakt voor dodelijke steekpartij in Berchem waarbij Steven (16) omkwam

Na de dodelijke steekpartij in Berchem, waarbij de 16-jarige Steven B. om het leven is gekomen, zijn camerabeelden opgedoken van de feiten. Daarop is te zien hij de jongen op zijn sokken probeert te vluchten, achterna gezeten door een groepje jongeren. Twee daders uit de regio Aalst zijn intussen opgepakt. Er wordt nog jacht gemaakt op een derde verdachte.

jtp, sare, vdaa, nelo

LEES OOK. Slachtoffer van steekpartij is 16-jarige Steven, mogelijk afrekening tussen drillrappers: “Verschrikkelijk nieuws”

De politie heeft twee verdachten uit het Oost-Vlaamse Aalst opgepakt, zo bevestigde de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese aan TV Oost. De lokale politie van Aalst en het parket van Antwerpen en Oost-Vlaanderen geven geen commentaar en kunnen het bericht niet bevestigen.

Het zou om een afrekening gaan tussen een Antwerpse bende en een Aalsterse bende. Er zouden drie verdachten afkomstig zijn uit het Aalsterse, en de derde persoon zou nog voortvluchtig zijn. “In Aalst wordt er in ieder geval versterking opgeroepen voor het politiekorps, want represailles vanuit Antwerpen zijn niet uitgesloten”, klinkt het.

Er was woensdagavond een klopjacht aan de gang naar de derde verdachte. Daarbij werden onder meer de camerabeelden in de stad nauwlettend in de gaten gehouden.

©  BFM

Op camerabeelden van de plaats van de feiten, in de Wapenstilstandlaan, is volgens onze informatie te zien hoe de 16-jarige Steven op zijn sokken komt aangelopen, achterna gezeten door drie anderen.

Allemaal lijken ze buiten adem te zijn. Steven sprong over een poortje dat de toegang naar een flatgebouw afsluit. Het is daar dat zijn aanvallers hem te pakken kregen. Volgens onze bronnen is te zien hoe een eerste dader uithaalt naar de nek en rug van Steven. Hij loopt nog even verder, maar wordt vervolgens nog eens neergestoken waarna hij in elkaar zakt aan het poortje.

Steven raakt zwaargewond en krijgt ter plaatse de eerste zorgen toegediend, maar wordt in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overlijdt hij aan zijn verwondingen.

Het Antwerps parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. Volgens onze informatie kadert het incident mogelijk in een vete binnen het drillrapmilieu. Steven B., die ook actief was als basketter, was volgens onze informatie goed gekend bij de politie voor verschillende – ernstige – feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen