©  © VRT

Camille openhartig in ‘Het Huis’: “Als je vaak nee hebt gehoord, ben je des te dankbaarder voor de kansen die je krijgt”

Een bijzondere gast komende maandag in ‘Het Huis’. Niemand minder dan Camille Dhont – of kortweg Camille – komt langs. Ondanks haar jonge leeftijd van 21 jaar is de ‘Vuurwerk’-zangeres heel openhartig over de watertjes die ze al door zwommen heeft. “Toen ik 12 was en mama meermaals geopereerd werd, stond ik in voor het huishouden.”

Eva De Poorter

Met Camille komt de jongste gaste ooit langs in Het Huis. Amper 21 jaar oud is ze. Beginnen doen ze in de voormalige winkel van haar mama. Die fungeert immers als schatkamer, die tjokvol zit met fanitems. Opruimen in de zomer was er niet meteen bij, als je weet dat ze liefst 101 optredens op de planning had staan. Haar idee van haar 24 uur in Het Huis? Een dagje ontspannen in het zwembad. Ze heeft geluk, de opnames vonden plaats op de warmste dag van het jaar.

Maar naast ontspanning laat de jonge Vuurwerk-zangeres vooral diep in haar hart kijken. Al van kinds af aan had ze de grote droom om zangeres te worden, maar dat was geen eenvoudige wens. “Als kind heb ik zo vaak gehuild, omdat ik het zo graag wou”, vertelt ze. “Ik ben nu wel heel dankbaar. Als je zo vaak nee hebt gehoord, ben je des te dankbaarder voor de kansen die je krijgt.” Voor haar succes als Camille en met de tv-reeks #LikeMe hoorde ze vooral nee. Haar auditie bij The Voice Kids haalde het scherm niet, en bij de populaire Ketnet-reeks belandde ze eerst op de reservebank. Maar ze gaf niet op.

©  © VRT

Tegelijk heeft ze ook in haar privéleven verschillende beproevingen gekend. “Toen ik twaalf jaar was, moest ik het huishouden doen. Mama heeft veel operaties ondergaan na een whiplash en had overal pijn. Papa moest werken, dus ik moest mama wassen, boodschappen doen en koken.” Drie jaar geleden werd haar mama Isabelle bovendien getroffen door een hersenbloeding, waarna ze een tijd in een coma belandde. “Ik was altijd chill en stelde iedereen altijd gerust. Maar toen ik het ziekenhuis verliet, kon ik me niet meer sterk houden”, zegt ze geëmotioneerd.

©  © VRT

Net dan schiet haar carrière als een komeet de hoogte in, en net dan overlijdt ook een van haar beste vrienden, Arne. Toch haalde ze enorm veel kracht uit muziek maken. Op zijn begrafenis zong ze A Million Dreams van P!nk. “Optreden was wat ik nodig had. Dat is het liefste wat ik deed en waar ik als kind altijd al gelukkig van werd.”

‘Het Huis’, Eén, 26 december om 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER