Aannemer toont hoe hij advocaat (37) doodschoot. “Er ontstond ruzie. Toen greep hij naar het handschoenkastje...”

Semun K. (links, naast zijn advocaat Sven Mary) moest aan de speurders tonen hoe advocaat Jan-Willem Peeters om het leven kwam. ©  Gianni Barbieux

Het Brusselse gerecht heeft een reconstructie gehouden van de moord op advocaat Jan-Willem Peeters (37), afgelopen zomer in Molenbeek. Volgens verdachte Semun K. lokte hij de advocaat niet in een hinderlaag, maar zou er eerst een ruzie aan de schietpartij vooraf gegaan zijn.

Cedric Lagast, Marc Klifman
Bron: Eigen berichtgeving

Advocaat Jan-Willem Peeters uit Overijse werd op woensdag 6 juli 2022 doodgeschoten, toen hij arriveerde aan zijn tijdelijke woonst in Molenbeek. Het Brusselse gerecht pakte enkele dagen later aannemer Semun K. op, met wie Peeters een langlopend huurgeschil had. Semun K. had het huis van de grootvader van Peeters gekocht. De afspraak was dat diens kleinzoon, Jan-Willem Peeters, in ruil in de studio boven het huis mocht wonen aan een lage huurprijs, en dat Semun K. de woonst zou verbouwen.

Verdachte Semun K. toonde hoe hij op de wagen van Peeters afstapte. ©  Gianni Barbieux

Maar die regeling leidde tot spanningen. Het kwam tot een conflict tussen de twee mannen, dat eindigde voor de vrederechter. Die legde Semun K. een dwangsom op van meer dan twee miljoen euro.

LEES OOK. “Advocaat Jan-Willem (37) vermoord teruggevonden in auto, enkele dagen voor hij cruciale handtekening moest zetten”

Reconstructie

Semun K. moest woensdagmiddag bij een reconstructie tonen hoe Peeters om het leven kwam. Semun K. is aangehouden, maar mag sinds oktober zijn proces thuis met een enkelband afwachten. De aannemer toonde hoe hij zijn wagen in de straat parkeerde, en vervolgens in de auto op Peeters wachtte.

LEES OOK. “Verdachte aangehouden voor moord op ex-advocaat Jan-Willem (37) in Molenbeek”

Toen hij in zijn achteruitkijkspiegel de auto van Peeters opmerkte, stapte hij uit.

Volgens Semun K. lag hij niet in een hinderlaag, en schoot hij de advocaat niet meteen dood. Hij wandelde over de oprit naar de achterkant van het huis. Daar zou een ruzie ontstaan zijn. Jan-Willem Peeters zou opnieuw in zijn auto gaan zitten zijn, en naar het handschoenkastje gegrepen hebben. Daarop vuurde Semun K. vijf kogels af.

De reconstructie gebeurde in aanwezigheid van een ballistisch expert, een gerechtspsychiater en een wetsdokter. “Mijn cliënt heeft zijn volledige medewerking verleend”, zegt advocaat Sven Mary. “De deskundigen zullen zijn verklaringen nu aftoetsten aan hun vaststellingen.”

LEES OOK. “Moordenaar van advocaat Jan-Willem Peeters (37) vrij met enkelband”

De auto van advocaat Jan-Willem Peeters. ©  Gianni Barbieux

Verdachte Semun K. toonde hoe hij het slachtoffer in zijn wagen doodschoot. © Gianni Barbieux

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen