Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Photo News

Hopen op een lichtpuntje: deal met Engie almaar belangrijker na alweer slechte week voor Vivaldi

Onrust regeert Vivaldi. Over de auteursrechten, de pensioenen en de roemloze Congocommissie: het kletterde weer tussen links en rechts in de federale regering. Kan een deal met Engie voor Nieuwjaar voor een broodnodig lichtpuntje zorgen?

119 reacties

  • gust van langenhove

    1 jaar geleden
    ze ploeteren voort energie stikstof pensioenen enz , alles door schuiven .
  • Paul Stausens

    1 jaar geleden
    Engie zit in een zetel, en na bijna een jaar hebben Tinne en Alexander dat nog steeds niet door. Wie gaat buigen, en wie gaat breken? Tinne is alweer een goed verhaal aan het verzinnen, en de vraag is of we ooit de echte prijs van de "deal" zullen te weten komen.
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Pak het probleem aan, al de rest zijn lapmiddelen. Nieuwe kerncentrales in Vlaams (evt Belgisch) regionaal gespreid en een nieuwe formule om de electricteitsprijs te bepalen die overeenstemt met de realiteit en schaf alle subsidies af voor duurdere oplossingen zoals zon en wind, die toch nooit de nodige stabiliteit in de energiebevoorrading kunnen verzekeren.
  • Lode vleminckx

    1 jaar geleden
    De Croo heeft niks te beslissen de beslissin zal van Engie komen . Na die van Frankrijk
  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    Met luchtkastelen Ludo de index aanpassing waar de regering alleen maar beter word elke aanpassing is kassa voor De Croo want hij roomt 60 % af van hetgeen wij krijgen .BTW naar 6% en in de achterkamer worden de accijnzen verhoogd resultaat 0,0 voor de burgers.