Oekraïens president Zelensky en Amerikaans president Joe Biden gaven zonet een persconferentie in de feestelijke East Room van het Witte Huis.
Volledig scherm
Oekraïens president Zelensky en Amerikaans president Joe Biden gaven zonet een persconferentie in de feestelijke East Room van het Witte Huis. © AFP

Biden tegen Zelensky: “VS zullen Oekraïne blijven steunen zolang dat nodig is”

Tijdens de persconferentie die Oekraïens president Volodymir Zelensky en Amerikaans president Joe Biden zonet samen gaven in het Witte Huis, beloofde Biden dat de VS Oekraïne zolang als nodig zullen blijven steunen in “de brutale oorlog die Rusland heeft ontketend en waarvoor president Poetin ter verantwoording zal geroepen worden.”

35 reacties

  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    Natuurlijk blijven de democraten hem steunen is immers met geld van de belastingbetaler net zoals Europa, eigen volk mag ophoesten en met de lippen al onder water staan, wat een bende mislukkelingen, die niet door hebben dat daar gevochten word tegen eigen volk , en dat alleen uit machtslust.
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    De president Bidden had Zelinsky beter helemaal niet uitgenodigd om te komen en hem dan voor het congres te laten spreken. Het beviel de republikeinen helemaal niet en vooral dat miljardengeschenk zat hoog..Het ware beter geweest indien die gesprekken waren gegaan rond een poging om een einde te maken aan die verwoestende oorlog. Maar dat was niet de bedoeling noch van Zelinsky noch van Bidden.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Bijna alweer een shutdown in de USA door 44,9 miljard dollar aan militaire, economische en humanitaire hulp voor Oekraïne.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Petrus Dijkzeut : de VS geven in feite maar weinig aan Oekraïene. De VS in Irak en Afghanistan spendeerden MEER DAN DUIZEND miljarden dollars. Hier staat de teller nog niet eens op 100 miljard. Wat ook dan in de doofpot raakt mediagewijs zijn de vele sociale projecten ivm onderwijs en gezondheidszorg van de regering Biden. De man die 36 jaar lang de trein nam om te zetelen als senator weet echt wel wat hij doet. Helaas wordt hij oud en hij heeft ook nooit een toverstokje gehad.
  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    Een ding is zeker, de Russen zijn fout bezig, maar Zelensky en Biden ook. De Russen om macht en territorium, de VS om money!