De feiten speelden zich af voor café De Bovenstad op de Steenweg. ©  Sven Van Haezendonck

Mechelaar verdacht van poging tot doodslag na zware vechtpartij aan café: “Slachtoffer kreeg stampen op hoofd”

Mechelen -

Een Mechelaar (39) is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag na een zware vechtpartij afgelopen weekend aan een café in hartje Mechelen. In het tumult werd een 41-jarige stadsgenoot bijzonder gewelddadig aangepakt. Het slachtoffer verkeerde zelfs een tijdlang in levensgevaar.

Sven Van Haezendonck

In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen enkele mannen het met elkaar aan de stok voor café de Bovenstad op de Steenweg, vlak bij de Grote Markt. De hevige woordenwisseling mondde uit in een zwaar handgemeen. “Een aantal mannen raakte slaags. Daarbij is een man uit Mechelen zeer ernstig gewond geraakt”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket Antwerpen.

De vechtpartij tussen twee mannen en het slachtoffer liep helemaal uit de hand. “De man heeft heel wat trappen moeten incasseren. Op het moment dat het slachtoffer op de grond viel, kreeg het ook stampen op het hoofd en in het gezicht”, vertelt Aerts.

Verschillende breuken

Door het buitensporig geweld liep de 41-jarige Mechelaar levensgevaarlijke verwondingen op. Het slachtoffer liep verschillende breuken op en door de trappen op het hoofd zou er ook sprake zijn van een hersentrauma. De hulpdiensten brachten het slachtoffer in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. “De man is opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Ondertussen kon hij wel al een korte verklaring afleggen”, zegt Kristof Aerts.

Het mag een wonder heten dat de man de slagen overleefde. “Hij heeft geluk gehad.” Hoe zijn verder herstel verloopt, is voorlopig onduidelijk. Onmiddellijk na de feiten aan het café in de binnenstad is de politie Mechelen-Willebroek met een onderzoek gestart. Dat leverde zeer snel resultaat op.

Twee verdachten

Op basis van getuigenverklaringen, exploitatie van camerabeelden en doorgedreven onderzoek kon de politie twee verdachten identificeren en arresteren. “Uit het onderzoek bleek dat de 39-jarige man degene zou zijn die verantwoordelijk is voor de stampen op het hoofd. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag”, legt Aerts uit.

Vrijdag moet de verdachte voor de raadkamer verschijnen. Naar verluidt zaten de betrokkenen al even op café. “De exacte aanleiding van de feiten is nog niet bekend en de vraag is of er veel aanleiding was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen