© Kms

Eerste eikenprocessierupsen in Limburg voor volgende week

De eerste eikenprocessierupsen in Limburg zouden de eerste week van april uitkomen. Om die te kunnen bestrijden kreeg de provincie de goedkeuring om het bestrijdingsmiddel Foray 48B te gebruiken. Dat melden de provincie Limburg en het provinciaal natuurcentrum in Genk.

Voorlopig is het in de Limburgse zomereiken nog rustig en stil. Volgens de eerste inschattingen zouden de eerste eikenprocessierupsen bij aanhoudend mooi weer volgende week uitkomen. Vorig jaar werden de eerste rupsen genoteerd op 14 april, een week later dan normaal. Dat was te danken aan het natte voorjaar. De lange periode met dagelijks regen en veel stortbuien was bijzonder nadelig voor de ontwikkeling, maar ook voor de bestrijding van de rupsen. Na het behandelen is het immers aangewezen dat het 24 uur lang droog weer is.

Voor de bestrijding van de processierups gebruikt Limburg ook dit jaar weer Foray 48B, een biologische insecticide. Ook de gemeenten krijgen van de provincie financiële steun als ze te maken krijgen met de eikenprocessierups. Vooral de Limburgse gemeenten Kinrooi, Bree en Lommel hebben traditioneel veel last van de eikenprocessierups. Ook Nederlands Limburg heeft al jaren te kampen met de rups.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer