Vrouw zwaargewond bij explosie in Anderlecht, ook drie kinderen naar ziekenhuis gebracht

©  Facebook Pompiers de Bruxelles

In Anderlecht is afgelopen nacht een vrouw zwaargewond geraakt bij een explosie. Dat meldt de Brusselse brandweer. De vrouw werd met brandwonden overgebracht naar het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Haar drie kinderen, tieners, zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. De juiste oorzaak van de explosie is nog onduidelijk.

jvh
Bron: BELGA

De ontploffing vond omstreeks 5.35 uur plaats op de Herzieningslaan, op de eerste verdieping van een gebouw van drie verdiepingen. Verschillende binnenmuren werden weggeblazen, evenals de muur die uitgeeft op de trappenhal. Vijf andere bewoners van het gebouw werden opgevangen door de gemeente Anderlecht en de politie.

“De oorsprong van de explosie dient nog nader bepaald te worden, maar ik kan al zeggen dat de infrastructuur van Sibelga niet aan de basis ligt van het incident”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Momenteel doen onze mensen een nazicht voor een kleine rooktontwikkeling om brand in het gebouw te vermijden. We zijn ter plaatse met twee autopompen, twee autoladders, twee mugteams en verschillende ziekenwagens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen