© ATV

Containerschip MSC Lorena weggestuurd van Antwerpse haven na dreigtelefoon

Een containerschip dat in de nacht van woensdag op donderdag op weg was naar de haven van Antwerpen, is na een dreigtelefoon uit voorzorg teruggestuurd. Dat bevestigt de federale politie. De beller stelde dat het schip tot ontploffing zou worden gebracht als het zou aanmeren.

jvh, jvbo, nelo

De scheepvaartpolitie kreeg rond 1 uur afgelopen nacht melding van de bedreiging. “Een containerschip dat op weg was naar de Antwerpse haven kreeg op dat moment een dreigtelefoontje”, vertelt Lien Klewais, woordvoerster van de federale politie. “De beller zei dat als het schip zou aanmeren in de haven, het zou ontploffen.”

In afwachting van meer duidelijkheid over de dreiging en de beller werd het schip naar een ankergebeid gestuurd. Het moet met andere woorden voorlopig op zee voor anker gaan. De politie benadrukt dat het slechts gaat om een voorzorgsmaatregel. “Het Antwerps parket is een onderzoek gestart. Van zodra de situatie weer veilig wordt geacht, zou het schip alsnog Antwerpen kunnen binnenvaren”, zegt Klewais.

MSC Lorena

Marc Beerlandt, CEO van MSC België, kan bevestigen dat het schip in kwestie de MSC Lorena is. “Rond 3 uur ’s nachts heeft het schip rechtsomkeer gemaakt op de Westerschelde. Meer informatie heb ik niet, wij moeten ook het onderzoek van de politie afwachten.”

Op de trackingwebsite Marine Traffic is donderdagochtend te zien dat de MSC Lorena voor anker ligt ter hoogte van Vlissingen. Het 275 meter lange containerschip maakte vannacht rechtsomkeer ter hoogte van het natuurgebied Verdronken Land van Saefthinge. Het was vanuit de Senegalese hoofdstad Dakar onderweg naar Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER