Vader en zoon vrijgelaten na dreigmail over schietpartij: "Mail blijkt verstuurd door hackers om hen te pesten"

Het gerecht heeft een vader en zoon vrijgelaten die in verband werden gebracht met een dreigmail. Daarin stond dat de zoon "de grootste schietpartij in de Belgische geschiedenis" zou aanrichten. Hij werd vanmorgen samen met zijn vader opgepakt, maar het bericht blijkt verstuurd door een groep hackers die hem willen pesten. 

Vanmorgen ontvingen verschillende instanties, waaronder politie, pers, ziekenhuizen en scholen een dreigmail. Er was sprake van 'de grootste schietpartij in de Belgische geschiedenis'. Er werden ook namen genoemd in de mail. Er was sprake van een jonge man van 19 uit Roeselare. Hij dreigde ermee iedereen te zullen vermoorden die op zijn pad kwam. Daarnaast beweerde hij ook pijpbommen te zullen gebruiken en dat zijn vader hem bij dat alles zou helpen.

Eerder al gelijkaardige dreigmail

De naam van de jonge man deed meteen een belletje rinkelen bij de politie. In maart had hij ook al eens met een aanslag gedreigd. In een mail die gericht was aan drie Roeselaarse scholen en het AZ Delta, schreef hij dat hij gewapend zijn opwachting zou maken aan een school. Uiteindelijk bleek daar niks van aan. De jonge man werd toen opgepakt en verklaarde dat hij helemaal geen mail had gestuurd. Hij verwees wel naar een hackerscollectief waarvan hij ruim drie jaar geleden deel uitmaakte.

Ook nu lijkt hij slachtoffer te zijn van het collectief. Hij werd vanmorgen met zijn vader opgepakt, maar weer vrijgelaten omdat iemand anders de mail dus zou hebben verstuurd. Wie de echte afzender is, wordt nog onderzocht. Maar het is niet zeker of het gerecht dal zal kunnen achterhalen. Bij de vorige mail is het niet gelukt omdat de hackers die de jonge man viseren blijkbaar goed georganiseerd zijn en kennis hebben van zaken.

Meest gelezen