In april bracht EU-kopstuk Charles Michel al een bezoek aan Oekraïne. Hij reisde toen naar Kiev en had er een ontmoeting met Zelensky.
Volledig scherm
In april bracht EU-kopstuk Charles Michel al een bezoek aan Oekraïne. Hij reisde toen naar Kiev en had er een ontmoeting met Zelensky. © ANP / EPA

Na VS-trip nodigen EU-kopstukken president Zelensky uit voor een Oekraïne-top in Brussel

De voorzitter van de raad van regeringsleiders van de EU, Charles Michel, en die van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, houden begin februari een top met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De twee EU-kopstukken nodigen Zelensky uit om naar Brussel te komen, maar willen ook ergens anders afspreken.

12 reacties

  • mark germanus

    1 jaar geleden
    Als het van die twee afhangt zal die oorlog nog wel een paar jaar langer duren en zal de EU nog meer geld geven. Zelensky is de slimste, goeie acteur !
  • Ian Vandenbossche

    1 jaar geleden
    Voor de veiligheid van de bevolking in Kiev, zou Zelensky misschien beter zijn hele regering overbrengen naar een Eu buurland. Als hij gedood of gevangen genomen wordt door Rusland zitten de Oekraïners en ook de Navo met een groot probleem, zelfs een dilemma. Gaat de Navo zich dan toch effectief in die oorlog moeten moeien?
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Een bezoek aan Brussel of elders. In februari ? Waarom daar nu al over beginnen ? En de veiligheid ? Ook zo goed als de VS dat doen ? Zelensky moet al 700 km per trein doen om in Polen te geraken. Denken ze dat hij een treinabonnement heeft of zo ? Macron van Frankrijk is ook niet goed bezig met zijn 'waarborgen geven aan Rusland' voor de zoveelste keer. Het is daar het moment niet voor. De situatie in februari zal alles bepalen.
  • Kacy leenweghe

    1 jaar geleden
    Poetin is een valse KGB'ER en zit met niemand aan tafel zonder Oekraïne eerst op de knieën te hebben gedwongen. Europa moet wapens én militairen sturen, geen show !
  • katty Philips

    1 jaar geleden
    Europa gaat weer de slimste uithangen ,als je dat toch wil hang het dan niet aan de grote klok,mss krijg je in Brussel wel een bom op uw kop, met Poetin weet je nooit.