Antitankwapen.
Volledig scherm
Antitankwapen. © Shutterstock / Mykola Tys

Hoeveel steun gaf de VS al aan Oekraïne? En welke wapens werden er geleverd?

Bij het bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan de VS werd nog eens 1,8 miljard aan wapens beloofd voor de strijd tegen de Russische invasie. In totaal gaat het ondertussen al over zo’n 24 miljard dollar aan Amerikaanse militaire steun en nog eens 25 miljard dollar aan humanitaire en financiële steun.

18 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Wat een verkwisting van belastinggeld !
  • Geert Vermeiren

    1 jaar geleden
    Meer wapens=meer doden en gevaar voor een derde wereldoorlog en het einde van Europa! Er is maar één oplossing stoppen met wapenleveringen dringende vredesgesprekken!
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    De VS heeft op 8 maanden tijd, het jaarbudget voor defensie van Rusland gegeven aan wapens. Het Oekraïnse leger bestaat eigenlijk niet meer, de burgers zitten zwaar in de miserie, de elite in Monaco. Gans de EU zit aan de grond. Het wordt hoog tjjd dat de vredesonderhandelingen gestart worden. De Europese burgers zitten in de koude en hebben honger. De navo heeft troepen in een niet-navo land. Alles kan tegenwoordig zonder verantwoording af te moeten leggen.
  • Jean Petermans

    1 jaar geleden
    Poetin heeft één voordeel : hij heeft tijd.
  • katty Philips

    1 jaar geleden
    De NAVO heeft de middelen om het Russische leger te liquideren, waarom zolang wachten en die zot verder zijn gang laten gaan,of gaan ze wachten tot hij uitpakt met kernwapens,want ze gebruiken gaat hij toch doen.