Volgens de rechters in Luxemburg worden door de bestaande Europese richtlijnen over luchtkwaliteit geen rechten aan individuele burgers toevertrouwd die tot compensatie kunnen leiden.
Volledig scherm
Volgens de rechters in Luxemburg worden door de bestaande Europese richtlijnen over luchtkwaliteit geen rechten aan individuele burgers toevertrouwd die tot compensatie kunnen leiden. © Marc Baert

Ziek door luchtvervuiling? EU-Hof sluit schadevergoeding door overheid uit

Wie ziek wordt door luchtvervuiling, kan daar op basis van de Europese wetgeving geen schadevergoeding voor eisen van de overheid. Dat heeft het Europees Hof van Justitie donderdag duidelijk gemaakt in een nieuw arrest.

4 reacties

  • Peter Smits

    1 jaar geleden
    Wat is het probleem... Overheid moet schadevergoeding wel uitkeren en verder verhalen op de enorme winsten van de grote vervuilers
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    M.a.w. de EU richtlijnen die elk land verplicht moet omzetten in wetten, kb's enz. zijn van toepassing voor iedereen maar niet voor de overheid. Die mag dus bvb door nalatigheid zo veel vervuiling veroorzaken als ze willen. Prima selectieve wetgeving !
  • Jean Petermans

    1 jaar geleden
    Logische uitspraak de lucht houdt niet op aan de Europese grenzen.
  • Gerry Hufkens

    1 jaar geleden
    Zo kennen we onze incompetente politici en regeringen samen met de EU...verantwoordelijkheden nemen voor hun daden doen ze nooit!