radio2

Wensboomactie in Pelt zamelt bijna 20.000 euro in: 253 pakjes en 115 geschenkbonnen voor Peltse kinderen en jongeren in armoede

Wensbomen in Pelt hebben bijna 20.000 euro ingezameld. De raadzaal in het gemeentehuis lag vol pakjes: in totaal krijgen 368 Peltse kinderen en jongeren in armoede nu een cadeau dankzij deze wensboomactie. "Dit overtreft al onze verwachtingen", zegt Kim Schrooten, een van de initiatiefnemers.

"We zijn heel blij dat we 368 pakjes hebben kunnen inzamelen voor de Peltse kinderen en jongeren in armoede", vertelt Kim Schrooten trots. Ze is een van de initiatiefnemers van de wensboomactie in Pelt, die in totaal bijna 20.000 euro ingezameld heeft. De raadzaal in het gemeentehuis ligt nog tot morgenmiddag vol pakjes: 253 pakjes zijn voor de kinderen onder de 12 jaar en 115 geschenkbonnen zijn voor de oudere broers en zussen tot 18 jaar. "Die hebben we alsnog last minute een kerstcadeau kunnen geven", zegt Schrooten. Het oorspronkelijke doel van twee weken geleden, toen de actie begon, was 250 kinderen tot 12 jaar blij te maken. Nu zijn dat er dus een pak meer en tot 18 jaar.

"Dat is dankzij de Peltenaren die zo gul waren en zoveel geld gestort hebben", zegt Schrooten. "19.750 euro hebben we dankzij hen kunnen inzamelen. We hadden gehoopt op 10.000 euro. Dit overtreft al onze verwachtingen." Wat doet het met haar om al die pakjes zo uitgestald te zien in de raadzaal? "Daar krijg je kippenvel van, het is hartverwarmend, ik pinkte zelfs een traantje weg toen ik al die pakjes zag staan." 

"Ongelooflijk veel pakjes"

Ook initiatiefnemer Bart Peeters, die vorig jaar met het idee kwam de wensboomactie in Pelt te organiseren, is dankbaar voor het resultaat. "Het zijn echt ongelooflijk veel pakjes", zegt hij. "Het is mooi en warm om te zien. Het was de bedoeling dat iedereen hier buitenloopt met mooie pakjes en dat is ons gelukt. Natuurlijk samen met de gemeente Pelt en speelgoedwinkel Vatana, waar we alles mochten inpakken, die alles vervoerd heeft en een mooie korting gaf."

radio2

"Dankzij de Peltenaren hebben we zoveel geld bij elkaar gekregen, en konden we de oudere kinderen ook een pakje geven", vertelt Bart. "Iedereen verdient een pakje. Het is triest als je broertje wel een pakje krijgt en jijzelf niets. Dus fijn dat het nu ook kan voor de jongeren tussen 13 en 18 jaar." 

Ouders kunnen de pakjes vandaag tot 20 uur 's avonds en morgen tot de middag komen afhalen in het gemeentehuis van Pelt.

radio2

Meest gelezen