©  BELGA

Dan toch concurrentie voor Evenepoel! Roglic kiest voor Giro met Kelderman als luxeknecht, Van Aert opnieuw naar de Tour

In Amsterdam wordt momenteel Jumbo-Visma officieel aan de pers voorgesteld. Primoz Roglic rijdt de Giro, werd zo net gemeld. Wout van Aert wordt als vanouds opnieuw richting Tour de France gestuurd. Met de volle goesting, welteverstaan.

Stijn Joris en Jan-Pieter De Vlieger in Amsterdam

Omtrent het programma van Primoz Roglic hingen nog wat vraagtekens maar de kogel is door de kerk. De Sloveen rijdt straks de Ronde van Italië en krijgt nieuwkomer Wilco Kelderman mee als luxe-knecht. Ook Jan Tratnik, die andere nieuwkomer, mag in dienst van zijn landgenoot mee naar de Giro. Die start op 6 mei in de Abruzzen met een individuele tijdrit over achttien kilometer.

“We hebben veel gesprekken gehad, alles geanalyseerd en een strategie bepaald”, verduidelijkt ploegleider Merijn Zeeman. “We gaan met Roglic naar de Giro met een sterk team rond hem met Kelderman erbij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het doel is winnen. Zeeman: “De tactiek zal niet anders zijn dan in de Tour maar een andere renner. Een Tour met Roglic en Kelderman erbij had ook gekund maar we geloven dat we met deze teams zowel in Giro als Tour kunnen winnen.”

Roglic: “Hoop tegen mei in topvorm te zijn”

“Ik hou van deze grote ronde, maar ik heb ze nog niet kunnen winnen”, aldus Primoz Roglic, die omwille van familiale omstandigheden niet aanwezig was in Amsterdam, op de website van Jumbo-Visma. “Ik revalideer nog steeds van mijn operatie (aan de schouder, red.), maar ik hoop tegen mei in topvorm te zijn. In elk geval zal ik er alles aan doen om dat te bereiken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert naar Tour

Want ook dat nieuws werd bekendgemaakt. Wout van Aert rijdt opnieuw de Tour waarin Jonas Vingegaard als kopman zal worden uitgespeeld. “Ik wil graag terug, want ben er altijd succesvol geweest”, aldus de Kempenaar. “Het is bijna onmogelijk om opnieuw te realiseren wat we dit jaar hebben gedaan als ploeg, maar persoonlijk wil ik graag wat extra ritten winnen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer