© IMAGEGLOBE

Celstraf met uitstel voor Lanakenaar (25) die minderjarige meisjes via webcam chanteerde

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 25-jarige man uit Lanaken veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel voor de aanranding en chantage van zes minderjarige meisjes via sociale mediasites. Hij is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt.

De Lanakenaar maakte in 2012 verschillende valse profielen aan waarmee hij contact zocht met 33 vrouwen, onder wie ook de zes minderjarige meisjes. Tijdens die gesprekken gaf hij zich uit als scout voor een modellenbureau. In eerste instantie werden de minderjarige meisjes aangespoord om vrij onschuldige handelingen te doen waarbij de meisjes een strakker T-shirt moesten aantrekken, zichzelf gedeeltelijk ontbloten of seksueel getinte poses moesten aannemen voor de webcam. De man maakte hiervan verschillende screenshots en opnames en dreigde ermee om die op het internet te zetten, als ze niet langer ingingen op zijn eisen. Uit vrees voor deze chantage gingen de zes meisjes in op de vragen om steeds verdergaande seksuele handelingen te doen voor de webcam.

Wanneer er in december 2012 door één van zijn slachtoffers klacht tegen hem wordt neergelegd, komt de politie via het IP-adres bij de Nederlander uit Lanaken uit. In eerste instantie ontkende de Lanakenaar de feiten, maar hij gaf die na een tweede huiszoeking toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer