Jonas Roosens

18-jarige aangehouden en 16-jarige in gesloten jeugdinstelling geplaatst na dodelijke steekpartij in Antwerpen

Een 18-jarige uit Aalst, die gisteren werd opgepakt na een dodelijke steekpartij in Antwerpen, is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen. Een 16-jarige verdachte die in dezelfde zaak werd opgepakt, is in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

Het Antwerpse district Berchem werd gisterochtend opgeschrikt door een dodelijke steekpartij. Drie jongens, één meerderjarige en twee minderjarigen, hebben daarbij een 16-jarige jongen verschillende keren gestoken en zetten het daarna op een lopen. 

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar bezweek daarna aan zijn verwondingen.

De verdachten zouden na de feiten de trein hebben genomen naar Aalst. Door een samenwerking van verschillende politiediensten werden rond 14.15 uur een 16-jarige en een 18-jarige verdachte gearresteerd.

De meerderjarige verdachte werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die heeft beslist dat de jongeman aangehouden wordt, voor moord. Maandag moet hij voor de raadkamer verschijnen. 

De 16-jarige verdachte die werd opgepakt, is door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Of er nog een derde verdachte wordt gezocht, wil het parket niet bevestigen.

Drillrappers

Wellicht ging het om een afrekening tussen drillrap-bendes. Dat zijn groepen jongeren die rapvideo's maken waarin ze elkaar bedreigen. 

Volgens het parket lijkt er een link te zijn met een vecht- en steekpartij van eind oktober in het Centraal Station van Antwerpen.

Meest gelezen