©  AFP

Israëlische leger doodt Palestijn op Westelijke Jordaanoever

Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man gedood bij nieuwe gevechten met aanhangers van gewapende groeperingen in Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijns ministerie van Gezondheid donderdag. De man zou banden hebben met Hamas. De voorbije maanden waren er met de regelmaat van de klok razzia’s en operaties op de door de Israëli’s bezette Westelijke Jordaanoever die ontspoorden in dodelijk geweld.

wver
Bron: BELGA

De man kreeg een kogel in de rug en de voet, en bezweek aan zijn verwondingen, aldus het ministerie. Honderden mensen namen donderdag deel aan de begrafenisplechtigheid, waarbij het lichaam in een Hamas-vlag was gewikkeld.

De Israëlische operatie was nodig om “de gecoördineerde toegang van gelovigen tot het Graf van Jozef” te verzekeren, aldus een persbericht. Dat graf wordt door de Joden vereerd als de plaats waar Jozef, een van aartsvader Jakobs zonen, begraven ligt, terwijl de Palestijnen de plek beschouwen als het graf van een plaatselijke religieus figuur.

Palestijnen hadden met “explosieven gegooid naar de soldaten tijdens de operatie”, aldus het Israëlisch leger. Daarop openden de soldaten het vuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer