Slachtoffer getuigt over “beestachtige” home invasion: “Ons vertrouwen in de mensheid zijn we voorgoed kwijt”

In deze Silvesterlaan, één van de meest rustige dreven van Schilde, voind de home invasion plaats. © JAA

Schilde -

“Ze schuwden geen geweld. Ik kreeg klappen, maar ze waren zo onmenselijk om ook mijn hoogbejaarde schoonouders van respectievelijk 88 en 90 jaar oud, die hier mee inwonen, te bedreigen en zelfs te slaan.” Dat vertelt een van de vier slachtoffers van de home invasion woensdagochtend in een wijk tussen ’s-Gravenwezel en Schilde. De daders konden vluchten. “Mijn boodschap: zorg voor afdoende beveiliging, want er lopen meedogenloze criminelen rond.”

Voor de bewoners van de riante villa in de wel heel rustige en in het groen gelegen Silvesterlaan, was het woensdagochtend rond 3 uur een nachtmerrie die plots harde waarheid werd. “En dat laatste mag je letterlijk nemen”, aldus de man. “Plots stonden ze daar: drie gemaskerde mannen die Engels spraken met een Oost-Europees accent en zichtbaar zwaarbewapend waren. Het was snel duidelijk dat ze nooit zouden vertrekken zonder buit”, vertelt het slachtoffer rustig, anderhalve dag na de feiten.

LEES OOK. Verschillende gewonden bij home invasion in Schilde

“Ze schuwden geen geweld. Ik kreeg klappen, maar ze waren zo onmenselijk om ook mijn hoogbejaarde schoonouders van respectievelijk 88 en 90 jaar oud, die hier mee inwonen, te bedreigen en zelfs te slaan. Het was duidelijk dat ze pas zouden ophouden met ons te mishandelen als ze zouden krijgen waarvoor ze gekomen waren: cash geld en juwelen. Die hebben we dan ook overhandigd, al laat ik in het midden wat en hoeveel precies”, aldus de man, die liever anoniem blijft. (Lees verder onder de foto)

© JAA

Beter beveiligen

De daders konden vluchten. De schoonouders, die niet alleen zwaar onder de indruk zijn maar ook gewond raakten, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zijn intussen terug thuis en stellen het relatief goed. “Al in het ziekenhuis kregen ze psychologische hulp aangeboden door de politie. Geen slecht woord daarover. Maar ons vertrouwen in de mensheid zijn wij voorgoed kwijt. Werkelijk mensonterend was deze ervaring”, aldus het slachtoffer.

Die vraagt zich nu luidop af of zij zich ooit nog veilig zullen voelen in hun nochtans zwaar beveiligde woning. Die was al voorzien van een hoge omheining, stevige poort en camerabewaking. “We hebben meteen een beveiligingsfirma gebeld, die ons huis nu nog beter aan het afschermen is tegen indringers. Wellicht hebben die mannen ons vooraf een tijd in de gaten gehouden om dan roekeloos toe te slaan.” 

(jaa)