©  EPA-EFE

Indrukwekkende Kevin De Bruyne loodst City met twee assists voorbij Liverpool in League Cup, ook Erling Haaland is helemaal terug

Tien minuten heeft het geduurd vooraleer Erling Haaland zijn eerste doelpunt na de WK-break maakte. De Noorse wereldspits van Manchester City scoorde donderdagavond in de vierde ronde van de League Cup tegen Liverpool het openingsdoelpunt op aangeven van… Kevin De Bruyne. En onze landgenoot - de beste man op het veld - gaf in de tweede helft nog een assist, waardoor City met 3-2 won en doorstoot naar de volgende ronde.

Jonas Withouck

Zowel Manchester City als Liverpool begon met een sterk elftal aan de eerste officiële wedstrijd na de WK-break. Maar City kwam tijdens de openingsfase veel beter voor de dag. Na enkele minuten had Cole Palmer al moeten scoren op aangeven van Haaland, maar het Engelse toptalent miste zijn schot volledig.

Na tien minuten was het dan toch prijs: Haaland scoorde op assist van Kevin De Bruyne. De voorzet vanaf de linkerkant was perfect, Haaland kwam uitstekend voor zijn man en duwde binnen. Een typische De Bruyne-Haaland-goal dus. Voor De Bruyne al zijn veertiende assist van het seizoen, voor Haaland zijn 24ste (!) goal.

Liverpool moest reageren en dat deed het ook vrij snel. In minuut 20 bracht Fabio Carvalho The Reds al langszij. De 20-jarige Portugees scoorde zijn derde doelpunt voor de hoofdmacht van Liverpool op aangeven van ervaren rot James Milner en alles was te herdoen.

Na de pauze werd het een echt spektakelstuk. Eerst zette Riyad Mahrez City opnieuw op voorsprong met een knappe plaatsbal, daarna sloeg Mohamed Salah toe voor Liverpool. De mannen die niet naar het WK gingen, hadden er duidelijk zin in.

Na nog geen kwartier in de tweede helft stond het al 3-2 nadat De Bruyne een kort genomen hoekschop op het hoofd van Nathan Aké schilderde. Ook de WK-gangers leken zin te hebben om de Qatarese ontgoocheling door te spoelen.

Na de derde goal van City ging de storm wat gaan liggen. Vooral de vele wissels en enkele gele kaarten haalden het tempo uit de wedstrijd. De Bruyne bleef wel 90 minuten staan en was de beste man op het veld.