© Dirk Kerstens

Vogelenmarkt ziet er een beetje anders uit in de toekomst

Vanaf komend weekend (1 en 2 april) ziet de Exotische markt en de Vogelenmarkt er een beetje anders uit. De locatie blijft hetzelfde maar sommige marktkramers veranderen van plaats. De markthandelaars zelf werden betrokken bij het opmaken van de nieuwe plannen.

inke

De vorige marktplannen voor de Exotische markt en de Vogelenmarkt dateren uit 2008 en waren dringend aan een update toe. Omdat er geen actuele marktplannen meer waren, konden er immers geen nieuwe plaatsen bedeeld worden. Hierdoor bleven marktkramers op de wachtlijst staan voor een vaste standplaats. Daarnaast had ook de brandweer aangegeven dat er enkele aanpassingen nodig waren.

De nieuwe marktplannen hielden rekening met de suggesties en opmerkingen van de marktbonden. Er zijn geen grote wijzigingen, want de pleinen en straten die ingenomen worden door de markt blijven ongewijzigd. De standplaatsen werden wel herverdeeld. In het weekend van zaterdag 1 en 2 april zullen die wijzigingen voor het eerst zichtbaar zijn.

Het huidige parkeer- en rijverbod tussen 5 en 17 uur over de hele marklocatie blijft behouden. Momenteel parkeren bestuurders hun wagen nog regelmatig in de Tabakvest tussen de Oudevaartplaats en het Theaterplein, maar de stad wijst er nog eens op dat dit verboden is. Het is nu de bedoeling dat de voorziene ruimte in de straat ingenomen wordt door markthandelaars.

Meer info: www.ondernemeninantwerpen.be/markten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER