Is Paul, het gezicht van EuroMillions, écht zo schandalig rijk?

© rr

Als er één persoon schandalig rijk is, dan is het wel Paul van de EuroMillions-spotjes. Maar wie is die man eigenlijk? En is hij écht zo rijk als in de reclame?

jdb

“Is mijn leven eigenlijk veranderd nadat ik EuroMillions heb gewonnen? Goh, eigenlijk niet neen.” Het is een zin die u wellicht herkent van de EuroMillions-spotjes, waarin Paul telkens zijn leven als multimiljonair uit de doeken doet.

Maar is de man in het echte leven ook zo rijk? Neen, zo blijkt. In het dagelijkse leven luistert Paul naar de naam Daniel Goldenberg, een acteur uit Engeland. Hij was de afgelopen jaren zowel in films als op de theaterplanken te zien. Sinds een klein jaar is hij ook manager van een onderneming die gespecialiseerd is in juridische boeken.

De spotjes worden tegenwoordig gemaakt door het reclame-agentschap TBWA. “We werken nog maar een jaar samen met de Nationale Loterij. Maar we hebben wel het personage van Paul mee overgenomen”, klinkt het daar.

In één van de laatste spots neemt Paul deel aan en rommelmarkt, waar hij onder meer een raket en helikopter verkoopt. Dat spotje, gemaakt door de Belgen, is intussen ook al te zien in Portugal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen