MIVB

Meer en gratis bussen, metro's en trams in Brussel tijdens oudejaar: "Iedereen veilig thuisbrengen"

MIVB versterkt haar aanbod tijdens oudejaarsnacht. Op die manier wil de openbaarvervoermaatschappij iedereen die oud en nieuw in Brussel viert veilig thuisbrengen. Bovendien zal het volledige MIVB-netwerk gratis te gebruiken zijn vanaf middernacht tot het einde van de Noctis-nachtdienst rond 5.30 uur.

In de nacht van 31 december op 1 januari rijden de metro's en trams van de Brusselse vervoersmaatschappij tot 2 uur 's nachts. Het Noctis-nachtbusnetwerk rijdt tot 5 uur 's ochtends. Zowat 500 personeelsleden van de MIVB zullen werken op oudejaarsnacht om de metro’s, trams en bussen te besturen en om de werking achter de schermen en op het terrein te verzekeren.

Meer en gratis

De metro's, trams en bussen rijden niet alleen langer, er rijden er ook meer. Zo rijdt er bijvoorbeeld een metro om de 7,5 minuten en verschillende buslijnen rijden op oudejaarsnacht om de 15 minuten of om de 20 minuten.

Bovendien zal het volledige MIVB-netwerk gratis te gebruiken zijn vanaf middernacht tot het einde van de Noctis-dienst, rond 5.30 uur. De valideringstoestellen zullen uitgeschakeld worden en de toegangspoortjes van de metro en de premetro openen automatisch. ​

Omleidingen en storingen

De festiviteiten veroorzaken wel enkele onderbrekingen en omleidingen op de tram- en buslijnen. Sommige rijden na een bepaald tijdstip niet meer tot aan een bepaalde halte, zoals tramlijn 92 die vanaf 20 uur niet meer doorrijdt tot aan de Kruidtuin. Verschillende buslijnen worden ook omgeleid door de voorbereidingen voor het vuurwerk op het Paleizenplein.

Meest gelezen