Ex-bediende (30) van bedrijf in Antwerpse haven krijgt 6 jaar cel voor hulp aan drugssmokkelaars

Een 30-jarige vrouw heeft in Antwerpen 6 jaar celstraf gekregen voor hulp aan een drugssmokkelaar. Ze werkte als bediende in een bedrijf in de haven en zocht informatie over containers voor hem op. De man (27) aan wie ze de informatie doorgaf, is veroordeeld tot 9 jaar cel. De feiten kwamen aan het licht door het kraken van de Sky ECC-telefoons.

De strafrechter in Antwerpen heeft een vrouw veroordeeld tot 6 jaar cel voor hulp aan een drugssmokkelaar. Ze was bediende bij een bedrijf in de haven en zocht informatie op over containers. Het ging onder meer om nummers, pincodes, aankomsttijden, zegelnummers en de bestemming van de lading. Ze suggereerde ook welke containers het best gebruikt konden worden. 

Alle informatie werd doorgestuurd via versleutelde telefoons van Sky ECC. Dat gebeurde tussen juni 2020 en februari 2021. Toen de berichten gekraakt werden, kwam alles aan het licht.

3.109 kilo cocaïne

Er werd in totaal 3.109 kilo cocaïne gevonden in 5 containers waarover informatie werd uitgewisseld. De drugs werden in beslag genomen in Rotterdam, Londen, Kapellen, Beveren en de Dominicaanse Republiek. In 4 andere containers werden geen drugs gevonden, maar zijn er wel onregelmatigheden vastgesteld. Volgens de procureur is de smokkelaar er daar wel in geslaagd om de drugs eruit te halen.

De smokkelaar werd veroordeeld tot 9 jaar cel en een boete van 40.000 euro. Er werd ook 1.150.000 euro verbeurd verklaard, een som geld die hij verdiend heeft met de drugshandel. Van de bediende werd 150.000 euro verbeurd verklaard.

Meest gelezen