De laatste maanden rekenen energieleveranciers opvallend meer kosten aan in de contracten die ze aanbieden, stelt federaal energieregulator CREG vast.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste maanden rekenen energieleveranciers opvallend meer kosten aan in de contracten die ze aanbieden, stelt federaal energieregulator CREG vast. © Getty Images

“Wie onlangs zijn contract vernieuwd heeft, is gesjareld". Zo verhogen leveranciers stiekem je energiefactuur: één leverancier steekt er bovenuit

Energieleveranciers rekenen de laatste maanden steeds hogere kosten en marges aan in hun contracten, los van de hoge energieprijzen. En dat zonder dat het opvalt voor de consument. Dat stelt energieregulator CREG vast. Eén leverancier maakt het zelfs zo bont dat het verschil oploopt tot 1.700 euro. Maar ook voor een gemiddeld gezin nemen de kosten toe. Zo kom je te weten of je zelf extra betaalt en wat je er aan kan doen.

194 reacties

  • Hendrik Goris

    1 jaar geleden
    Privatisering maakt elektriciteit goedkoper, zei Verhofstadt toch?
  • Christian DELGOFFE

    1 jaar geleden
    Merkwaardig dat men altijd maar blijft schimpen op de Open VLD terwijl de Vivaldi regering bestaat uit bijna alle partijen (behalve de extreem rechtse nationalisten en separatisten evenals extreem-links), dus ook de P$ en Vooruit, die toch (in principe) zoudne moeten opkomen voor de minst begoeden in de maatschappij. Wat doen Magnette en Rousseau feitelijk dan concreet ? Geen bal, zoals altijd
  • Adrien beyls

    1 jaar geleden
    Sinds de vrijmaking vd markt is er niets anders dan ambras. Komt deels door de meeste onvoorspelbare kosten af te wentelen op de leveranciers. De DNB blijft buiten schot. Het was bij aanvang al duidelijk: een bijkomende speler (leveranciers) met bijhorende etat-major kan onmogelijk in het voordeel zijn van de eindgebruiker.
  • pieter Van Ceunebroeck

    1 jaar geleden
    Eerlijke prijzen dat willen we en niet de allerduurste prijs via gascentrales! Nu zou de eli praktisch gratis moeten zijn met al die wind. De Eu/politiek speelt (niet enkel hier) een vuil spelletje en ze steken het op de energieleveranciers die zich krom lachen.
  • Petra Veldeman

    1 jaar geleden
    Sinds september dit jaar geen voorschotfactuur meer gekregen. Tevens fout openstaand bedrag staan dat ze ook sinds september gingen rechtzetten (niet dus) en onze meterstanden zijn al in oktober doorgegeven. Ofwel slapen ze bij Eneco ofwel zijn ze iets van plan? Aja, ons vast contract hebben ze stopgezet en vervangen door een ander. We laten het gebeuren en zijn in volle verwachting. We verbruiken nog amper gas en verwarmen sinds vorig jaar elektrisch met zonnepanelen en terugdraaiende teller.