Opluchting bij de bewoners van De Wilg. Na meer dan drie weken is de defecte lift hersteld. © Ward Bosmans

Defecte lift van seniorenflat De Wilg na meer dan drie weken eindelijk hersteld

Willebroek -

Al meer dan drie weken was de lift defect in de seniorenflat van De Wilg in Willebroek. Daardoor zaten een aantal minder mobiele mensen ‘gevangen’ op hun appartement. Ze dreigden zelfs het kerstfeest met hun familie te missen. Drie dagen nadat we de situatie hadden aangekaart in deze krant, is de lift plots hersteld.

Ward Bosmans

LEES OOK. Senioren zitten al drie weken ‘gevangen’ in serviceflat door afgekeurde lift: “Hopelijk kunnen we Kerst vieren bij familie”

“Ja, de lift werkt opnieuw”, bevestigt Greta Schuermans (77) die op de eerste verdieping van De Wilg woont. “Toen ik donderdagmiddag thuis kwam, werkte ze weer. Maar ik heb toch voor de zekerheid de trap genomen. Ik vertrouw het niet echt en zo blijf ik ook een beetje fit. Voor de mensen die niet meer met de trap kunnen, is dit natuurlijk een grote opluchting. Zij kunnen nu weer meedoen aan alle activiteiten die hier worden georganiseerd.”

Ook thuisverpleegkundige Anissa Touzani is blij met de herstelde lift. “Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor ons als thuisverpleging is dat een goede zaak. En als er nu een ernstig incident zou gebeuren met een van de bewoners, dan kunnen ze tenminste makkelijk geëvacueerd worden.”

Lucienne Van Pestel (84) was een van de bewoners die gegijzeld was door de defecte lift. Ze was bang dat ze het kerstfeest bij haar kinderen en kleinkinderen zou moeten missen omdat ze de trappen niet kan nemen. De vrees van Lucienne was dus voorbarig. Eind goed al goed voor de bewoners van De Wilg in Willebroek. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER