© BELGA

Quick-Step staat met vijf Belgen en beresterke selectie aan de start van de Ronde

Quick-Step Floors heeft donderdag zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag bekendgemaakt. De afscheidnemende Tom Boonen en man-in-vorm Philippe Gilbert zijn de speerpunten van de selectie van het Belgische WorldTour-team.

Volg hier al het nieuws over de Ronde van Vlaanderen!

“Het is een publiek geheim dat de Ronde van Vlaanderen erg belangrijk is voor ons team”, legt sportdirecteur Wilfried Peeters uit. “De twee topfavorieten voor mij zijn Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Het is aan ons om een agressieve race te rijden en onze rol te spelen in de finale.”

Met Tom Boonen, Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Julien Vermote brengt Quick-Step vijf Belgen aan de start. Vermote komt in de plaats van Fernando Gaviria, die aanvankelijk aan de start werd verwacht maar zich nu volledig focust op de Giro. Het vijftal wordt aangevuld met de Italiaan Matteo Trentin, de Tsjech Zdenek Stybar en de Nederlander Niki Terpstra.

De cijfers die Quick Step meegaf bij de selectie zijn alvast indrukwekkend. Er is natuurlijk Boonen die al drie keer won maar ook Gilbert werd al tweemaal derde (2009 en 2010) en steekt in een bloedvorm. En Terpstra was de laatste Nederlander die op het podium stond toen hij 2015 tweede werd achter Kristoff.

Selectie: Tom Boonen (BEL), Philippe Gilbert (BEL), Iljo Keisse (BEL), Yves Lampaert (BEL), Zdenek Stybar (Tsj), Niki Terpstra (Ned), Matteo Trentin (Ita) en Julien Vermote (BEL)

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst voor de Ronde van Vlaanderen!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer