STVV kieperde Club Brugge verrassend uit de beker, in de kwartfinales treft het Zulte Waregem. ©  BELGA

STVV bekert op woensdag 11/1 tegen Zulte Waregem, op 14/1 naar Eupen

STVV weet eindelijk wanneer het in de kwartfinales van de Beker van België aan de slag moet. Het was niet eenvoudig om een geschikte datum te vinden omdat de Kanaries competitiewedstrijden op vrijdag 6/1 en vrijdag 13/1 op het programma hebben staan. Zulte Waregem moet op zondag 8/1 en zaterdag 14/1 aan de bak.

Kristof Liberloo

De kalendercommissie stuurt STVV daarom op woensdag 11 januari naar de andere kant van het land, waar het Zulte Waregem partij zal geven (20u) in de kwartfinales van de Croky Cup. Daardoor verhuist de competitiewedstrijd van vrijdag 13 januari in Eupen naar zaterdag 14 januari (18.15u). De competitiematch van vrijdag 6 januari op het terrein van Standard blijft gewoon staan zoals voorzien.

KRC Genk en BAS

KRC Genk gaf eerder al aan dat het de beslissing van de kalendercommissie omtrent de bekerwedstrijd Zulte Waregem - STVV met de nodige interesse afwachtte. Racing heeft een heel drukke maand voor de boeg en wenste daarom zijn programma aan te passen. Westerlo en Eupen wilden hun duel met Genk ook verschuiven, maar de voetbalbond verzette zich. KRC trok vervolgens naar het BAS voor de sport. “Als er ruimte is om een competitiematch van STVV en/of Zulte Waregem te verschuiven, moet dat ook voor ons kunnen”, aldus Dimitri de Condé eerder deze week.(krli)

Aangeboden door onze partners