Antwerpse Nederlander Bram Schrier (62). © rr, Home Office UK

Antwerpse ‘voetbalmakelaar’ in Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot 16 jaar cel wegens drugssmokkel

De Antwerpse Nederlander Bram Schrier (62) is woensdag in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor drugssmokkel. Begin december werd de ‘voetbalmakelaar’ ook al door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf wegens oplichting.

vdaa, nelo

LEES OOK. ‘Voetbalmakelaar’ Bram Schrier veroordeeld tot vijf jaar cel wegens oplichting

De arrestatie en de drugsvangst dateren van 10 juni aan de Kanaaltunnelterminal van Calais richting Groot-Brittannië. In een bestelwagen met Belgische nummerplaat troffen de Britse NCA maar liefst 200 kilogram heroïne en cocaïne aan. De drugs zaten verstopt in de binnenwanden van de laadruimte en hadden een straatwaarde van meer dan 13,5 miljoen euro.

© Home Office UK

 

De bestuurder van de bestelwagen, een 69-jarige man uit Borgerhout, vertelde de agenten van de Border Force dat hij naar Ashford reisde om daar te overnachten en de volgende dag weer terug te keren. Een half uur later werd een tweede busje aangehouden met de Nederlander Abraham ‘Bram’ Schrier achter het stuur. Ook hij verklaarde voor een nachtje naar Ashford af te reizen.

 

In zijn voertuig werd geen drugs gevonden, met een elektrische boorset en bouten die overeenkwamen met de eerste bestelwagen, wat insinueerde dat Schrier betrokken was bij de smokkelactie.

© Home Office UK

 

Oplichtingspraktijken

In Canterbury Crown Court werd Bram Schrier woensdag door de jury schuldig bevonden aan drugssmokkel. De Britse rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van zestien jaar. De zestiger uit Borgerhout werd vrijgesproken.

Begin december werd Schrier ook al door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, ditmaal voor oplichting. De Antwerpse Nederlander, die het ooit tot assistent-coach bij Royal Antwerp FC schopte, presenteerde zichzelf als succesvol voetbalmakelaar. Zo wist hij bij zakenpartners bijna drie miljoen euro te ontfutselen. Hij kreeg ook nog een boete van 8.000 euro opgelegd, 149.000 euro werd verbeurdverklaard.

© Home Office UK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen