Drie jaar geleden kon hij nauwelijks iets over de Vlaamse geschiedenis vertellen, maar vanaf volgende zondag geeft Tom Waes tien bijzondere geschiedenislessen - wellicht voor een miljoenenpubliek.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie jaar geleden kon hij nauwelijks iets over de Vlaamse geschiedenis vertellen, maar vanaf volgende zondag geeft Tom Waes tien bijzondere geschiedenislessen - wellicht voor een miljoenenpubliek. © Jan Aelberts

Tom Waes over nieuw programma 'Het verhaal van Vlaanderen': “3 jaar werk, bijna 1.000 medewerkers, en enkele stuntpaarden”

Maak plaats, Eddy Planckaert. Het enige echte opperhoofd van de zondagavond op Eén is terug. Vanaf 1 januari vertelt Tom Waes (54) ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een ongeziene historische documentaire die zonder twijfel de bezoekersaantallen van musea en inschrijvingscijfers archeologie zal doen boomen. “Op dag één hield ik me al niet aan het draaiboek: ineens had ik die speer in mijn handen.”

25 reacties

  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    @ Luc Helsen : je vergist je schromelijk. De geschiedenis van Vlaanderen omvat eigenlijk alleen het grondgebied van West- en Oost-Vlaanderen, een deel van Noord-Frankrijk en Zeeland. Antwerpen, Brabant en Limburg maken historisch gezien geen deel uit van het Graafschap Vlaanderen. De geschiedenis van de Vlaamse boerkes begin eigenlijk pas in de 19de eeuw. 1302 was een strijd tussen de ambachtslui (armen) en de patriciërs (rijken) en heeft niets van doen met taal of Vlamingen tegen Franstaligen.
  • Fried'l van den Kerkhof

    1 jaar geleden
    Schitterend gemaakt! Ik had er weliswaar meer van genoten,(en me niet vreselijk geërgerd) indien de achtergrondmuziek geen voorgrondmuziek was geweest. Die overstemde elke gesproken tekst. Hopelijk wordt daar nog wat aan gedaan.
  • Gerda Rosiers

    1 jaar geleden
    Géén geld voor "cultuur" maar dit programma kreeg in totaal 2.400.000 euro, begrijpen wie begrijpen kan.
  • Armand Meers

    1 jaar geleden
    Zijn medewerkers hebben hier drie jaar aan gewerkt !! Waes is de presentator en dat met een loon van 700.000 €een schande !! "Vakantie" Waes is nog zo een programma ,Vakantie met het geld van de belastingbetaler ,(goed gezien )
  • Christiaan GOETHALS

    1 jaar geleden
    Antwerpen heeft weinig te zien met Vlaanderen Zeeuws-Oost-west en Frans Vlaanderen schrijven voor me die geschiedenis. Gent, Brugge, Doornik, Rijsel, Atrecht, Sint Willoksbergen, Sint Omer, Ieper, Veurne, Wervik en ook het kleine Aardenburg, daar werd de Vlaamse geschiedenis geschreven.