BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Thomas Van der Plaetsen, Europees kampioen tienkamp van 2016, is profcontract kwijt: “Ik val nu terug op een werkloosheidsuitkering”

ATLETIEKThomas Van der Plaetsen is z’n contract als elitesporter kwijt. De Europese kampioen van 2016 op de tienkamp, die vorig jaar nog z'n persoonlijk record op 8.430 punten bracht, kon de voorbije jaren onvoldoende resultaten op grote kampioenschappen voorleggen.

32 reacties

  • Peter Buyck

    1 jaar geleden
    Gelukkig heeft zijn werkgever RSZ betaalt. En ja, als blijkt dat men arbeidsongeschikt is... Er zijn dan andere jobs. Sommigen scholen zich dan om naar lesgever/leerkracht/trainer...
  • René Van Halen

    1 jaar geleden
    Voor de mensen die denken dat hij de enige is die als werkloze bij de VDAB niet verplicht wordt om werk te zoeken. Mensen die een opleiding volgen zijn meestal ook vrijgesteld. Beschouw deze stages als een poging om terug aan het werk te geraken als profatleet.
  • Johan Lieben

    1 jaar geleden
    Wij duimen voor jou.
  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    Juist René Van Halen. Vooral het plezier van velen valt op als iemand onder zijn doelstellingen valt. In de VS worden topsporters zwaar betaald. Hier krijgen ze een werkloosheidsuitkering. Profiteren noemen ze dat terwijl je er niet eens van kan overleven.
  • Francis smet

    1 jaar geleden
    @René Van Halen, als je als gewone werknemer een jaar tegenslag hebt door ziekte, dan wordt je ook ontslagen en val je terug op invaliditeit ( 850 euro/m) of je gaat ondanks je fysieke problemen toch ander werk zoeken. Wat is het verschil dan met een iemand die een tewerkstellingscontract heeft als ellitesporter, of iemand die een tewerkstellingscontract heeft als arbeider of bediende ? Vind jij dat een atleet als mens meer betekent dan de andere personen? Moeten die anders worden behandeld?