Sedgwick County Zoo

Chimpanseebaby die harten veroverde na liefdevolle hereniging met moeder, is overleden

Kucheza, de chimpanseebaby die 5 weken geleden wereldwijd harten veroverde na de liefdevolle hereniging met zijn moeder, is onverwacht overleden. Dat laat de Sedgwick County Zoo in de Verenigde Staten weten. "Ons hart is gebroken", meldt de zoo. 

Het waren vertederende beelden die de zoo 5 weken geleden verspreidde van moeder en zoon chimpansee. Mahale was na een lange en lastige bevalling die eindigde met een keizersnede op de spoedafdeling moeder geworden van een zoon, Kucheza.  

Omdat de verzorgers vreesden dat Kucheza het niet zou redden, werd hij direct naar het ziekenhuis gebracht. Toen Mahale 48 uur na de bevalling bij hem gebracht werd, leek ze hem eerst niet te herkennen. Tot op het moment waarop Kucheza zijn hand uitstak naar haar en er een hartverwarmend moment van herkenning volgde

BEKIJK - Ontdek wat er gebeurt wanneer moeder Mahale haar zoon herkent:

Videospeler inladen...

Vijf weken na de geboorte en de emotionele hereniging moet de Sedgwick County Zoo nu slecht nieuws melden: Kucheza is overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. 

Chimpansees zijn een bedreigde diersoort. "In de paar korte weken van zijn leven bracht Kucheza zoveel plezier en licht en creëerde hij kansen om de wereld iets te laten bijleren over chimpansees, de gevaren die ze in het wild ondervinden, en vooral - waarom het ons zou moeten schelen", meldt de zoo.

Enkele dagen geleden verspreidde de zoo nog nieuwe beelden van Kucheza: 

De Facebookpost van de hereniging van Mahale en Kucheza is intussen al meer dan 17 miljoen keer bekeken. 

Meest gelezen