©  Kms

Nederlandse Nadia (28) gezond en wel teruggevonden na zoektocht van 8 dagen

Acht dagen na haar verdwijning is er eindelijk goed nieuws over de Nederlandse Nadia Weertman. De politie meldt dat de 28-jarige studente in goede gezondheid is teruggevonden. Gisteren werd nog even het ergste gevreesd toen de politie een lichaam vond in het Limburgse Meerssen, maar dat bleek niet van Nadia te zijn.

Gilles Liesenborghs
Bron: Algemeen Dagblad

De 28-jarige Nadia verdween vorige week in het Nederlandse Heerlen, niet ver van de Belgische grens. Sindsdien hield haar verdwijning de gemoederen in Nederland bezig. Op sociale media werd een opsporingsbericht massaal gedeeld en ook de politie zette alle zeilen bij om Nadia te vinden. Haar familie maakte zich grote zorgen, maar is nu dus eindelijk gerustgesteld.

Op Twitter dankt het politiekorps iedereen die heeft meegezocht. Er wordt ook verzocht om alle gedeelde foto’s van Nadia te verwijderen in verband met haar privacy. Verdere mededelingen zullen niet worden gedaan, aldus de politie.

De politie ging tijdens het onderzoek eerder uit van een ongeval dan van een misdrijf. De speurders vermoedden dat de studente er zelf voor had gekozen om te vertrekken. Toen gisterenochtend een onbekend lichaam werd gevonden in Meerssen, een dorp dat niet zover van Heerlen ligt, hield Nederlands Limburg even de adem in, maar het lichaam bleek uiteindelijk niet van Nadia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER