Archiefbeeld van Shopping Promenade in Kapellen. © Koen Fasseur

Winkelcentrum kort ontruimd na brandstichting in ondergrondse parking

Kapellen -

De brandweer en politie zijn zaterdagmiddag gevraagd voor een brand in de ondergrondse parking van Shopping Promenade in Kapellen. De brand bleef gelukkig beperkt, ter plaatse werden sporen van brandstichting gevonden. Het winkelcentrum werd uit voorzorg kort ontruimd.

nelo

Rond 14u ontstond er een rookontwikkeling in de ondergrondse parking van het winkelcentrum Promenade in Kapellen. De brandweer besloot om de bezoekers uit voorzorg te evacueren. “Ter plaatse werden sporen gevonden van brandstichting”, bevestigt commissaris Tom De Gent van politiezone Noord. “Het zou gaan om een mengsel met droogshampoo.”

De brand werd aangestoken in een hoek van de ondergrondse parkeergarage en bleef gelukkig zeer kleinschalig. “Niemand raakte gewond. Ook de voertuigen die er geparkeerd stonden, liepen geen schade op”, vertelt De Gent. Het vuur was snel onder controle, maar de verdieping bleef nog een tijdlang afgesloten voor onderzoek.

Wie het vuur heeft aangestoken, is voorlopig nog onduidelijk. Eerder kreeg de politie al een oproep van rondhangende jongeren op het dak van de parking. “Deze piste wordt uiteraard onderzocht”, zegt de commissaris.

Op het ogenblik van de brand was het druk in het winkelcentrum. Veel mensen kwamen op het laatste moment nog enkele kerstinkopen doen. Na een halfuurtje konden de bezoekers weer verder winkelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER