Zelensky ziet Oekraïens verzet als eigen kerstwonder: “Zelfs in complete duisternis zullen we elkaar vinden”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een emotionele kerstboodschap zijn onder de oorlog met Rusland lijdende landgenoten moed ingesproken en hen opgeroepen om door te zetten. “We hebben aanvallen, dreigementen, nucleaire chantage, terreur en raketaanvallen doorstaan. Laat ons deze winter doorstaan, omdat we weten waarvoor we vechten”, aldus Zelensky in een video die op kerstavond verspreid werd. Hij stond in het donker op straat met een kerstboom en spaarzaam licht in de achtergrond.

44 reacties

  • Peggy Geerts

    1 jaar geleden
    Mijn grootste respect voor deze grote meneer...President Zelensky samen met zijn dappere strijders en landgenoten zouden de volgende winnaars moeten worden van de Nobelprijs voor de vrede! Ik heb nooit een meer dapper volk gekend dan deze Oekraïners...aan ieder van hen, waar ze zich ook bevinden...een dikke Kerstknuffel, draag zorg voor elkaar en geef nooit op! 🤗 wij denken aan jullie met heel ons hart 🫶
  • Ben Detrez

    1 jaar geleden
    Ik heb oneindig veel respect voor de Oekraïense bevolking die blijft strijden ondanks alle miserie, doden en ontberingen. Die smeerlap uit Rusland had dit zeker niet verwacht. Hopelijk komt er snel een einde aan hun miserie en wordt dat monster uit Rusland een kopje kleiner gemaakt.
  • William Vanholder

    1 jaar geleden
    @freddy vandercruyssen. Oekraïne moet helemaal geen grondgebied opgeven, Rusland moet gewoon alles teruggeven, ze zijn hun agressie al begonnen in 2014. Oekraïne moet niet stoppen maar nazi Rusland. Het westen moet nog betere wapens leveren aan Oekraïne. Rusland mag niet winnen.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Zoals altijd is het de bevolking die lijd en niet de machthebbers. Als de oorlog gedaan moest zijn waar zullen dan die miljarden dollars die ze ontvangen sedert 2016 voor gebuikt worden?
  • freddy vandercruyssen

    1 jaar geleden
    @mady vermeulen, ooit zal er moeten onderhandeld worden en beide moeten toegeven, anders geraken ze er nooit uit, en de hele EU niet..de ergste impact moet nog komen volgend jaar..en met idiologisch gedachtegoed alleen komt er nooit beterschap..